IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kadın Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/kadin-sagligi/)
-   -   Vajinal mantar nedir, nasıl geçer? (https://www.ircforumlari.net/kadin-sagligi/794631-vajinal-mantar-nedir-nasil-gecer.html)

Funda 02 Mayıs 2018 04:48

Vajinal mantar nedir, nasıl geçer?
 
Vajinal bölgede koyu renkli akıntı, bozuk süt görünümünde akıntı, yoğun bir akıntı ve kaşınma varsa vajinal mantar ile karşı karşıyasınız demektir.

Vajinal bölgede koyu renkli akıntı, bozuk süt görünümünde akıntı, yoğun bir akıntı ve kaşınma varsa vajinal mantar ile karşı karşıyasınız demektir. Tıp dilinde Candida Albicans olarak telafuz edilen vajinal mantar mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır.

Vajinal Mantar Nedir?

Tüm kadınların vajinal bölgelerinde belli bir oranda bakteri ve mantar oluşumu mevcuttur ve bu oldukça normal bir durumdur. Mantar yararlı bakteriler tarafından kontrol altında tutulmaktadır. Bakterilerin azalması durumunda mantar büyümeye başlar ve belirtiler olarak karşımıza çıkan sorunlar başlar.

Vajinal Bakterilerin Normal Dengesini Bozan Durumlar

Antibiyotik kullanımı
Doğum kontrol hapı kullanımı
Dar pantolon, ıslak mayo veya iç çamaşırı giymek, ıslak ped ile uzun süre kalmak,
Çok yüksek oranda tatlı, şeker, tatlandırıcı kullanmak,
Rahim içi cihazların kullanımı,
Hamilelik,
Diyabet

Tüm mantar türlerinde olduğu gibi Vajinal mantar yani Candida mantar türü de nemli ve karanlık bir ortamda gelişir ve büyür.

Bu yüzden vajinanın olması gerektiğinden fazla nemli kalmasına sebep olacak olan sentetik ve naylon çamaşırlardan kaçınmak bunun yerine pamuklu iç çamaşırları tercih etmek gerekir.

Vajinal Mantar Nasıl tedavi edilir?

Eğer vajinal mantar ile karşı karşıya olduğunuzu düşündürecek belirtiler varsa öncelikle doğru teşhis için mutlaka doktora gitmelisiniz. Daha önce vajinal mantar hastalığı ile karşılaşmış ve tedavi olmuşsanız bu konuda tecrübeniz var demektir. Doktorunuzun size daha önce önerdiği krem ve tedavi yöntemleri ile bir an önce bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz.

Vajinal mantar tedavisi süresince dikkat etmeniz gereken en önemli nokta cinsel ilişkiye girmemektir. Cinsel ilişkiye girmeniz tedavi sürecini uzatacağı gibi bulaşıcı da olabileceğinden partnerinizde de bazı sorunlar ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Tedavi süresince titreme, kramp, ateş gibi şikayetler baş göstermeye başlarsa vakit kaybetmeden doktorunuza görünün. Çünkü bu başka bir mantar türü daha türüyor olabilir.

Vajinal Mantar Nasıl Önlenir?

• Sürekli dar pantolon ve dar tayt giymemek gerekiyor,
•Sentetik veya naylon değil pamuklu iç çamaşırları tercih edilmeli,
• Vajina dış ve içine parfümlü krem, şampuan ve pudra değmemesi gerekiyor,
• İç çamalşır, mayo ve pedlerin uzun süre ıslak kalmaması gerekiyor.
Bazı mantar çeşitleri cinsel yolla hem size hem de partnerinize bulaşabilir.

Her ikinizde de kaşıntı, yanma ve akıntı gibi belirtiler varsa mutlaka doktora birlikte gitmeli ve tedaviyi birlikte uygulamalısınız.

Birinizin yapması mantarın mevcudiyetini korur ve bulaşmaya devam eder.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net