IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ağustos 2018, 07:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İkiz Gebelik Ne Zaman Belli Olur?




İkiz Gebelik, İkiz Gebelik Ne Zaman Belli Olur?


İkiz gebelik aslında en başından tekil gebelikten farklı bir biçimde oluşur. Fakat anne karnında birden fazla fetusun bulunduğunun tespiti için bir miktar zaman geçmesi gerekmektedir.


İkiz gebelik ultrasonla tespit edilebilmektedir. İkiz gebeliğin kendini belli etmeye başlaması 5. ve 6. haftalarda gerçekleşir. Eğer ultrason görüntülerinizde iki adet kese varsa, bu ikiz gebeliğinizin varolduğu anlamına gelebilmektedir. Ancak bu ikiz gebeliğin sadece oluşum aşamasıdır.

Kimi durumlarda bu iki fetusten biri gelişirken diğerinin gelişimi durur ve kaybolur. Bu ikiz eşte kromozomsal sorunların bulunduğu ve bu yüzden gelişemeyerek kaybolduğu belirtilmektedir. Bu gibi bir durumun yaşanabileceği hesaba katılarak, ikiz bebeklerin varlığı kesin olarak ancak 7. ve 8. Haftalarda söylenebilmektedir.

Ayrıca bu haftalarda bebeklerin kalp atımları başlamaktadır. Dolayısıyla ultrasonda iki farklı kalp atımının duyulması ikiz gebeliğin varolduğunu gösteren en önemli şeydir.


Ancak ikiz bebeklerinizin tek yumurta ikizi mi yoksa çift yumurta ikizi mi olduğunu bilmek isterseniz 9. İle 14. Haftalar arasındaki kontrolleri beklemeniz gerekmektedir. Ultrasonda plasentanın tek olması tek yumurta ikizi olduklarına, çift plasenta bulunması ise çift yumurta ikizi olma ihtimallerinin daha yüksek olduğuna işaret etmektedir. İleriki haftalarda bunlarla ilgili bilgi almak zorlaşabilmektedir.
Diğer yandan, bebeklerin cinsiyeti de bu konu hakkında fikir vermektedir. Eğer cinsiyetleri farklı ise tek yumurta ikizi değillerdir. Eğer cinsiyetleri aynı tek ya da çift yumurta ikizi olabilmektedirler.


5. haftadan önce de, anne adayına yapılan kan testlerinde, kan değerlerinin normalden çok daha yüksek çıkması da ikiz gebeliğin varlığının anlaşılması olarak değerlendirilebilmektedir. Bu değerlerin yüksek olması hamilenin ikiz gebeliği olabileceğini gösterir ancak kesin bir sonuç ortaya çıkarmaz. Kesinleşmesi ancak ultrason görüntüleri ile olmaktadır.

Hamilelikteki Hcg hormonunun fazlalığı da ikiz gebeliğin varlığı konusunda ancak bir olasılığı göstermektedir. Hcg hormonu ikiz gebelikte iki katı salgılanacağından, hamilelik belirtileri daha şiddetli olabilmekte, bulantı ve kusma şikayetleri daha yoğun olabilmektedir. Ancak tek başına şikayetlerin fazlalığı ya da hormon seviyesi ikiz gebeliği göstermemektedir. Belli olması için ileriki haftaları beklemek şarttır.


Alıntı

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dogum, gebelik, ikiz, ikiz gebelik, kadin sagligi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeklerde göz rengi ne zaman belli olur? Funda Çocuk Sağlığı 0 20 Nisan 2018 15:56
Dış gebelik nedir? Nasıl belli olur? Sanem Kadın Sağlığı 0 31 Ocak 2018 02:26
Bebeğin göz rengi nasıl oluşur ve ne zaman belli olur? Lcia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 29 Aralık 2014 14:41
Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? ALeMCi Çocuk Sağlığı 0 23 Nisan 2012 00:19
İkiz Gebelik YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Ocak 2010 02:54