IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Eylül 2018, 16:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınların mutlaka yaptırması gereken testler




Tüm hastalıkların başarıyla tedavi edilebilmesi için erken tanı en önemli şart.
Memorial Ataşehir Tıp Merkezi Dahiliye Uzmanı Dr. Deniz Şahin Şimşek, hastalıklarda erken teşhis ve tedavi şansı yakalamak için kadınların mutlaka yaptırması gereken testleri anlattı.




Kadınlar bu testleri yaptırmalı







  • 1 / 9
  • KAN GRUBU VE HEPATİT TESTİ "Öncelikle hangi yaşta olursak olalım, kan grubu ve hepatit testlerini yaptırmalıyız. Kan grubumuzu bir kez öğrendikten ve kan grubu kartınızı aldıktan sonra bunu bir daha tekrarlatmanıza gerek yok. Hepatit B ve C ise ülkemizde önemli bir sorun. Birçok kişi bu hastalıkları taşıdığını bilmeden yaşamakta, bu nedenle hem bulaştırıcı olmaya devam etmekte, hem de tedavisinde geç kalmaktadır. Ayrıca bu hastalıkların kesin bir tedavisi de yoktur. Ancak Hepatit B'den aşı ile korunmak mümkün. Bu nedenle, bu testleri yaptırmalı ve hastalığı geçirmemişsek, bağışıklık kazanmamışsak ve taşıyıcı değilsek, aşı programına dahil olarak kendimizi koruma altına almalıyız.


  • 2 / 9
  • 40 YAŞ ALTI HERHANGİ BİR ŞİKAYETİ OLMAYAN SAĞLIKLI KADIN YILDA BİR KEZ DAHİLİYE MUAYENESİ: Yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları, sigara-alkol kullanımı, gözden kaçan şikayetler ve aile öyküsü değerlendirilir. Hastanın tam bir fizik muayenese yapılır, tetkikler incelenir. Açlık kan şekeri, kolesterol, trigliserid ölçümü ile kan yağlarının değerlendirilmesi, böbrek fonksiyon testleri, karaciğer fonksiyon testleri, tiroid fonksiyonlarının değerlendirilmesi, mide-bağırsak sistemindeki olası bir lezyon için gereken incelemeler, kan sayımı, tam idrar tahlili, akciğer grafisi, istirahat EKG'si ve karın organlarını değerlendirmek için tüm batın ultrasonografisi önerilir.


  • 3 / 9
  • KADIN-DOĞUM MUAYENESİ VE VAJİNAL SMEAR: 18 yaşını aşmış ve aktif cinsel yaşamı olan her kadın, yılda bir kez düzenli olarak pap-smaear testi yaptırmalı. Çünkü bu test sayesinde jinekolojik kanserler arasında ikinci sırada yer alan rahim ağzı kanseri, çok erken safhada teşhis edilebiliyor.


  • 4 / 9
  • HER AY ADET BİTİMİNDE KENDİ KENDİNİ ELLE MEME MUAYENESİ: 40 yaşına kadar 3 yılda bir doktor muayenesi ve gerekirse meme ultrasonografisi önerilir. 40 yaşından önce mamografinin tanısal bir değeri bulunmamaktadır.


  • 5 / 9
  • 40 YAŞ ÜSTÜ HERHANGİ BİR ŞİKAYETİ OLMAYAN SAĞLIKLI KADIN Yukarıdaki incelemelere ek olarak; daha çok 40'lı yaşlardan sonra görülen gut hastalğının teşhisi için kanda ürik asit bakılmalı ve özellikle menopoz sonrasında kan elektrolitleri (sodyum, potasyum, kalsiyum) değerlendirilmelidir.


  • 6 / 9
  • GASTROKOPİ VE KOLONOSKOPİ: Mide bağırsak sisteminin değerlendirilmesi çini 40 yaşından itibaren 50 yaşına kadar her beş yılda bir, 50 yaşından sonra ise her 3 yılda bir yaptırılmalıdır.


  • 7 / 9
  • MAMOGRAFİ: Ailesinde meme kanseri bulunan kişilerde 35 yaşından itibaren her yıl doktor tarafından meme muayenesi yapılmalı ve bu kişilerde 40 yaşından itibaren her yıl mamografi çekilmelidir. Ailesinde meme kanseri bulunmayan kişilerde ise 40 yaşından itibaren her yıl doktor muayenesi yapılmalıdır. Bu kadınlarda 50 yaşına kadar 2 yılda bir, 50 yaşından sonra da her yıl mamografik inceleme önerilir.


  • 8 / 9
  • KEMİK YOĞUNLUĞU ÖLÇÜMÜ: Menopoza girene kadar en az bir kez ve menopoza girdikten sonra mutlaka ölçülmelidir. Menopozdan sonraki ilk beş yıl içinde kemik erimesi en fazladır, bu süreçte genellikle 2 yılda bir ölçüm yapılmalıdır.


  • 9 / 9
  • GÖZ: Ayrıca her yıl düzenli göz muayenesi önerilir.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kadın, kadınların yaptırması gereken testler, mamografi, test


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamileyken Yapılması Gereken Testler YapraK Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:59
Erkeklerin yaptırması gereken testler Ecrin Erkek Sağlığı 0 23 Ekim 2011 12:26
Bu Testler Kadınların Hayatını Kurtarıyor YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 05 Mart 2010 03:09
Kadınların Yaptırması Gereken 10 Test... Kralice Ah Kadınlar 0 15 Mayıs 2008 18:43