IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2019, 03:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğal doğum kimlere yapılır?




Doğal doğum kimlere yapılır?



İnsanlığın varoluşundan beri doğumlar meydana gelmektedir ve doğum, insanlığın devamı için gerekli bir eylemdir. Doğal yaşamın bir parçası olan doğum şekillerinden biri de doğal doğumdur. Doğal doğum; herhangi bir medikal müdahale yapılmadan, tamamen annenin kendi kendine yönettiği bir doğum süreci olarak tanımlanabilir. Ancak bu mucizevi sürecin nasıl olacağına önceden karar vermek pek mümkün değildir. Öncelikle kendiniz ve bebeğiniz için en iyi yöntemin hangisi olacağını bilmek gerekir. Doğal doğum yapmayı düşünen gebelerin merak ettiği doğal doğum kimlere yapılır veya doğal doğum için uygun aday nasıl olunur gibi soruların cevaplarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Niçin doğal doğum tercih edilmelidir?

Doğum, insanlık için en mucizevi olaylardan biridir. Doğum öncesi ve sonrasında annenin vücudunda birçok sıra dışı olay yaşanır. Doğum sancıları da bu olaylardan biridir. Sancı esnasında annenin vücudunda birçok hormon aktifleşir. Bu hormonların amacı ağrıyı hafifletmek ve doğumu kolay hale getirmektir. Yani vücutta zaten doğal olarak bir ağrı kesici salgılanmaktadır. Ayrıca doğum sancılarıyla birlikte anne ile bebeğin bağları da kuvvetlenir, anne sütünün daha hızlı gelmesi sağlanır. Hiçbir ekstra uyuşturucu müdahaleye veya kesiye gerek kalmaksızın doğum gerçekleşir. Bu sayede doğum sonrasında daha çabuk toparlanıp günlük yaşama rahatça dönülebilir.

Doğal doğuma nasıl hazırlık yapılır?

Doğal doğum yapmak isteyen bir gebe, buna karar verdiği andan itibaren birtakım hazırlıklara başlamalıdır. Bunlardan en önemlisi gevşeme teknikleri ve doğumun kolay geçmesi için yapılan egzersizlerdir.

Doğum, fiziksel bir yolculuktur ve egzersiz sizi bu yolculukta güçlü tutmaya yardımcı olacaktır. Yürüme, yüzme ve yoga vücudunuzu güçlendirir ve pelvisi açık tutarak doğum için hazırlanmaya yardımcı olur. Gün içerisinde saatlerce oturmak, bebeği doğum için uygun pozisyona getirmeyecektir. Pelvisin sıkı olması, bebeğin pelvisin arka pozisyonuna yerleşmesine neden olabilir. Bu da, gebeye başta sırt ağrıları olmak üzere zor bir doğum süreci yaşatabilmektedir.

Solunum egzersizleri, doğal bir doğum yapmak isteyen kadınlar için rahatlama sağlayan ve ağrı hafifleten ideal bir yöntemidir. Doğumdan önce solunum egzersizleri öğrenmenin en iyi yolu, birçok sağlık kurumunda verilen doğum kurslarına katılmaktır. Doğum sancıları esnasında başka bir şeye odaklanma veya huzur dolu bir sahneyi hayal etme yöntemi de ağrıyı rahatlatmaya yardımcı olabilir. Örneğin, odak noktanız olarak kullanılacak bir fotoğraf getirebilir ve kasılmalarınız sırasında o görüntüye odaklanabilirsiniz veya gözlerinizi kapatıp huzurlu bir sahneyi hayal edebilirsiniz. Bu yöntem, doğumun vermiş olduğu stresli anlardan uzaklaşmanız ve sancıların şiddetini daha az hissetmeniz için etkili olacaktır.

Doğal doğum kimlere yapılır?

Doğal doğum herkes için uygun bir seçenek değildir. Öncelikle doğal bir doğumun sizin için mümkün olup olmadığını belirlemelisiniz. Bunun yanıtını alabilmek için hekiminizle birlikte ortak bir değerlendirme yapmanız daha yararlı olacaktır.

Preeklampsi (gebelik zehirlenmesi) ve gestasyonel diyabet (gebelik şekeri) gibi bazı sağlık koşulları, doğal doğumunu sizin için daha zor ya da riskli hale getirebilir. Annenin veya bebeğin aşırı kilolu olması da normal doğum esnasında istenmeyen komplikasyonlar oluşturabilmektedir. Aynı zamanda anne adayında ıkınmaya engel olacak solunum, kalp, tansiyon hastalıkları gibi problemler bulunması durumunda doğal doğum yapılması iyi bir tercih olmayacaktır. Sağlıklı bir doğumun en önemli anahtarı, sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmektir. Yüksek riskli bir hamileliğiniz varsa, doğal doğum esnasında da riskler meydana gelebilir.

Doğal doğum kimlere yapılır sorusuna verilebilecek en iyi cevap; hamilelik esnasında herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmayan, bebeği doğuma uygun pozisyonda olan, hem annede hem de bebekte fazla kilo probleminin bulunmayan, genel sağlık durumunun iyi olan kişiler olacaktır.



Op. Dr. Havva PARS AĞARGÜN
Kadın Hastalıkları ve Doğum

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
doğal doğum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karın germe ameliyatı kimlere yapılır? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 29 Şubat 2016 16:24
Yüz ve kaş askılama kimlere yapılır? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 29 Şubat 2016 16:15
IVF ve ICSI Kimlere yapılır? Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 15:02
Kurban Kimlere Düşer - Kimlere Düşmez Liaaa İslamiyet 0 22 Ekim 2012 12:49
Mamografi Ne Zaman ve Kimlere Yapılır Liaaa Sağlık Köşesi 0 12 Şubat 2012 01:28