IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kadın Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/kadin-sagligi/)
-   -   Rahim içi Yapışıklar Neden Oluşur? (https://www.ircforumlari.net/kadin-sagligi/840881-rahim-ici-yapisiklar-neden-olusur.html)

vioLeta 20 Ekim 2019 06:23

Rahim içi Yapışıklar Neden Oluşur?
 
Rahim içi Yapışıklar Neden Oluşur?


Ülkemizde rahimde görülen yapışıklıkların en sık görülen nedeni usulsüzce uygulanan kürtajlardır. Kürtaj düşük veya başka bir nedenle aşırı kanama olması durumunda tanı ve tedavi amacıyla uygulanan bir işlemdir. Bu müdahalede rahim iç tabakasının yüzeysel ve kanama sorunu yaratan kısmı dışarı alınmakta, ancak rahim iç tabakasının yenilenmesinden sorumlu derin tabaka yerinde bırakılmaktadır. İşlem çok aşırı uygulandığında derin tabaka zarar görmekte ve rahim içinde zarar gören bölgeler birbirine yapışarak işlevlerini yitirmektedir.



Önceleri gebelik tahliyelerinde yaygın olarak uygulanan metal aletlerle "kazıma" yöntemi günümüzde yerini vakum ile aspirasyon yöntemine bıraktığından kürtaj sonrası yapışıklıklar oldukça azalmıştır. Ancak yine de usulsüzce uygulanan veya ileri gebelik haftalarında veya doğum sonrasında kanamayı durdurmak amacıyla uygulanan müdahaleler sonrasında oluşan yapışıklıklara rastlanabilmektedir. Kürtaj uygulandığında rahim içinde bir enfeksiyon olması veya sonradan gelişmesi veya kısa aralıklarla tekrarlanan kürtajlar yapışıklık riskini artırmaktadır.



Rahimiçi yapışıklıklar kürtaj dışında bazen rahim iç tabakasının da zarar görebildiği miyom çıkarılma ameliyatlarında ve sezaryan sonrasında ender de olsa görülmektedir. Diğer ve oldukça ender görülen bir durum da rahim iç tabakasının verem hastalığıdır.

Alıntı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net