IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kadın Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/kadin-sagligi/)
-   -   Rahim içi Yapışıklıklar Ne Gibi Belirtiler Verir? (https://www.ircforumlari.net/kadin-sagligi/840882-rahim-ici-yapisikliklar-ne-gibi-belirtiler-verir.html)

vioLeta 20 Ekim 2019 06:27

Rahim içi Yapışıklıklar Ne Gibi Belirtiler Verir?
 
Rahim İçi Yapışıklıklar Ne Gibi Belirtiler Verir?



Rahim içi yapışıklıkların en sık görülen belirtisi kadının kürtaj işlemi sonrasında gördüğü adetlerde alıştığı adet kanamasının miktar olarak azalmasıdır.

Bunun yanında kürtaj sonrasında adet kanamasının ilaç tedavisi yapılmasına rağmen hiç görülmemesi diğer sık görülen bir belirtidir.

İleri durumlarda tekrarlayan düşükler ve gebe kalamama gibi sorunlar da ortaya çıkabilmektedir.



Nasıl Tanı Konur?
Kürtaj sonrasında beklenen adet kanaması olmaz ise "söktürücü" ilaç verilir. Bu ilaç tedavisine rağmen adet görülememesi durumunda öncelikle kadının adet görme belirtileri (kasıklarda ağrı gibi) olup olmadığı sorulur. Zira kürtaj sonrası adet görememenin en sık nedeni rahim içi yapışıklığı değil, rahim ağzındaki basit tıkanıklıklardır. Bu durumda adet kanaması dışarı akamadığı için adet sancısı gibi belirtilere rağmen "sökülme" gerçekleşememektedir. Çoğu durumda yapılan ultrasonda da rahim içinde akamayan kan gözlenebilir.



Halbuki Asherman tipi rahim içi yapışıklığı olanda adet görecekmiş gibi belirtiler ve ultrasonda rahim içinde kan birikimi yoktur zira bu durumda yapışıklık nedeniyle rahim içi gelişememekte ve ince kalmaktadır. Adet döngüsü boyunca yapılan ultrasonlarda normalde giderek kalınlaşması gereken rahim iç tabakasının ince kaldığı rahatlıkla gözlenebilir.


Şüpheli durumda yapılan ilaçlı rahim fili (HSG) olayı ve derecesini net olarak belirler. Resimlerde normal ve yapışıklığı olan bir rahimin HSG görüntüsü yer almaktadır:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net