IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Mart 2020, 09:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sarı Akıntının Nedenleri




Kadınlarda vajinal akıntı anormal bir durum değildir. Her kadının belirli dönemlerinde vajinal akıntıları olur ve bunu bir hastalık olarak görüp tedavi etmeye çalışmak gerekmez. Tabii ki bu durum akıntının beyaz ya da renksiz olduğu durumlar için geçerlidir. Renksiz ve kokusuz akıntı herhangi bir rahatsızlığın belirtisi değildir. Bunun dışında görülen akıntılar ise genellikle sağlıkta bir bozulmanın habercisidir. Bunun için akıntı renginin takip edilmesi gerekir. Sarı akıntı genellikle vücutta bir takım değişiklikler olduğuna işaret eder. Sarı akıntının nedenleri çok çeşitli olabilir. Bir doktor tarafından kontrol edilmesi ise faydalı olacaktır.

Sarı Akıntının Nedenleri Nelerdir?
Sarı akıntının nedenleri ciddi tıbbi rahatsızlıklar olarak ortaya çıkabilir. Sarı akıntının nedenleri ne ise tedavisi de o şekilde olacaktır. Akıntının nedeni stres, sağlıksız yaşam şekli ya da vücuttaki toksinler olabilir. Eğer durum bu şekilde ise tedavisi de daha kolay olacaktır.

Bu nedenleri hayatınızdan çıkarıp daha sağlıklı bir yaşam biçimini benimsediğiniz zaman akıntı da kendiliğinden çözüme ulaşır. Ancak çoğu vakada sarı akıntı doktor tedavisi gerektirir.

Sarı Akıntının Doktor Tedavisi Gerektiren Nedenleri

Bu nedenlerin başında cinsel yolla bulaşan hastalıklar gelir. Sarı akıntının nedenleri arasında en yaygın olanlarından biri klamidya ve bel soğukluğu gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklardır. Bu hastalıklar korunmasız cinsel ilişkide bulunan kadınların başına gelebilir. Cinsel yolla bulaşan bu hastalıklar kadınlarda sarı akıntıya sebep olabilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar uzun vadede kanama, ağrı ve doğurganlıkla ilgili sorunlara neden olabileceğinden mutlaka önlem alınması gerekir. Doktorun hastalığa uygun olarak vereceği antibiyotik hastalığı tedavi edecek ve akıntının da sona ermesini sağlayacaktır.

Bakire kadınlarda sarı akıntının nedenleri ise genellikle enfeksiyonla ilintilidir. Vücuttaki enfeksiyon nedeniyle akıntının rengi değişir ve akıntı kötü kokulu bir hale gelir. Bu durumda da doktor tedavisi şarttır. Doktor en yaptığı test sonrasında en sağlıklı teşhisi koyacak ve buna bağlı tedavi yöntemi ile vücuttaki enfeksiyon kısa süre içinde sona erecektir. Vücut sağlığı için bu tedavi son derece önemlidir.

Son derece nadir bir durum olsa da sarı akıntının nedenleri kanser gibi daha ciddi bir sağlık sorununun da işareti olabilir. Rahim ağzının iltihaplanması durumunda sarı vajinal akıntı oluşabilir. Bu akıntıya anormal kanamalar ve ağrılar eşlik eder. Rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemli olduğundan en kısa zamanda doktora gitmek ve tedavi olmak büyük önem taşır.


Alıntı.

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akıntı, akıntısı, hastalık, jinokolog, jinokoloji, kadınlarda, sarı, vajina, vajinal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vajinal Akıntının Sebepleri vioLeta Kadın Sağlığı 0 28 Ocak 2020 11:50
Galatasaray ile Anlaşan Taçspor, Sarı-Lacivert Renklerini Sarı-Kırmızıya Çevirdi SucLu Galatasaray 0 24 Şubat 2018 12:37
Nurcanım - Sarı Çiçeğim Sarı [2013] Sır Müzik Dünyası 0 09 Eylül 2013 13:12
Sarı Nehir - Sarı Nehir Coğrafik Özellikleri Liaaa Genel Coğrafya 0 26 Haziran 2012 15:13
Sarı Sarı Avatarlar YapraK Avatar ve Smiley 0 21 Haziran 2012 11:27