IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2020, 10:54   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelik Ve Menopoz Belirtileri






Kadınların hormonlarında hamilelik, üretim artışı, menopoz ise azalışı anlamına gelse de bazı hamilelik ve menopoz belirtileri birbirlerine benzer. Doğurgan yaşlarda olan kadınlar bu belirtilerin aslında menopoz belirtisi olduğunu anlamayabilirler. Ayrıca menopoz öncesi dönemdeki birçok kadın artık hamile kalamayacağını sansa da, ihtimal düşük bile olsa hala mevcuttur. Her iki durumda da eğer hamilelik ve menopoz belirtilerinden hangisine sahip olduğunuzdan emin olamıyorsanız bir doktora danışmak en iyisidir.

Hamilelik belirtileri genellikle hormonlarda ve kan dolaşımında görülen değişimlerden kaynaklanır. Gebeliğin gerçekleşmesinden sonraki iki hafta içinde östrojen ve progesteron seviyeleri hamileliği desteklemek için yükselirler. Plasentada kan dolaşımı, döllenmiş yumurta rahime bağlanır bağlanmaz görülür ve yumurtlamadan 13 gün sonra embriyoda kan ve kan damarları gelişmeye başlar. Annenin kalp atış hızı ve kan hacmi artar.

Menopozun belirtileri ise hormon seviyelerinin dalgalanmasından, azalmasından ve nihayetinde sıfırlanmasından kaynaklanır. Östrojen, öncelikli olarak yumurtalıklarda, yumurtayı oluşturan foliküller tarafından üretilir. Menopoz yaklaştıkça yumurtaların düzensiz olgunlaşmasından dolayı hormon seviyeleri dalgalanır. Foliküller fonksiyonunu yitirince, östrojen seviyesi önemli derecede düşer ve yumurtlama durur.

Hamilelik ve menopoz belirtilerinden en bariz olanı adet olmanın durmasıdır. Hamileliğin erken döneminde döllenmiş yumurta rahime yerleşirken bir miktar kanama görülebilir. Ad[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dönemi geldiğinde ise adet, çok az bir şekilde görülür veya hiç görülmez. Menopoza yaklaşan kadınlarda ise adet dönemi sık sık değişir ve sonunda tamamen durur. Ancak genel olarak bazı değişikliklerin görülmesi normal zamanlarda da olabilir. Adet dönemleri düzensizleşebilir, daha kısa ya da uzun, daha hafif ya da şiddetli olabilirler.

Hamilelik ve menopoz belirtilerinden ortak olan diğerleri yorgunluk, baş ağrıları ve ruh hali değişiklikleridir. Hamileliğin erken evrelerinde progesteronun ve bebeğe kan desteğinin artması yorgunluğa yol açabilir. Menopozda ise dalgalı hormon seviyeleri ve kötü uyku düzeni yorgunluğa yol açar. Birçok kadın hamileyken daha çok baş ağrısı yaşarlar. Kadınların %1-2’si ilk migrenlerini hamileyken yaşamaktadır. Menopoz döneminde baş ağrıları azalabilir ve artabilir. Hormonların ve fiziksel değişikliklerin yanında menopozla ilgili stres de, ruh hali değişikliklerine yol açabilmektedir.





HemenSagLik..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hamilelik ve menopoz belirtileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cinsel İlişkiden Kaç Gün Sonra Hamilelik Belirtileri Ortaya Çıkar Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 19 Kasım 2012 20:00
Hamilelik Belirtileri Olmadan Hamilelik Sue Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Ağustos 2012 14:24
Menopoz belirtileri ve yaşı System Kadın Sağlığı 0 03 Ekim 2011 12:19
Hamilelik Hamileligin Belirtileri KarakıZ Kadın Sağlığı 0 29 Ağustos 2011 15:51