IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2021, 15:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadın Kondomu






Nedir

Kadın kondomu, cinsel ilişki sırasında kadın ve erkek cinsel organları arasında bir bariyer sağlayan gebelik önleyici bir düzenektir. Kadın kondomu, her iki ucunda bir halka bulunan yumuşak, gevşek duruşlu bir kesedir. Cinsel ilişkiden önce, kondomu yerine oturtmak için halkalardan biri vajina içine yerleştirilir. Kondomun açık ucunda bulunan halka ise vajinanın dışında kalır.

Sadece iki kadın kondomu - FC1 kadın kondomu (FC1) ve FC2 kadın kondomu (FC2) - Amerikan Gıda ve İlaç Birliği (FDA) tarafından onaylanmıştır. FC1 plastikten (poliüretan) yapılmışken, FC2 sentetik lateksten yapılmıştır. Her ikisi de silikon bazlı yağlarla kayganlaştırılmıştır.

Kadın kondomu gebeliği önleyebilir ve sizi ve partnerinizi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan (CYBE) koruyabilir. Buna karşın bazı kadınlar kadın kondomunun yerleştirilmesini zor bulur ve kondomun bulunabilmesi de güç olabilir.

Niçin Kullanılır

Neden kullanılır?
Kadın kondomu gebeliği önlemeye yardımcı olur. Çeşitli yararlarının yanı sıra, kadın kondomu şunları sağlar:



Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan, hatta belki de erkek kondomunda olduğundan daha fazla koruma sağlar, çünkü kadın kondomu kısmen labia''yı (cinsel organ dudaklarını) kapsar.
Reçetesiz de alınabilir ve tam uyanını özel olarak aramaya gerek yoktur.
Cinsel ilişkiden saatler önce takılabilir.
Doğum kontrolünde ilave yöntem olarak kullanılabilir.
Nadiren alerjiye neden olur ve diğer yan etki risklerini de taşımaz.
Bir partnerin yardımına veya erekte olmuş bir penise ihtiyacı yoktur.


Erkek kondomlarının çoğunda kullanılan bir madde olan latekslerden farklı olarak poliüretandan yapılan kadın kondomları, nem veya sıcaklık değişikliklerinden etkilenmez. Buna ek olarak, bazı kadınlar, kadın kondomunun dışında yer alan halkanın klitorisi uyardığını bildirmişlerdir.

Kadın kondomu buna karşın herkese uygun değildir. Şu şartlarda doktorunuz kadın kondomu kullanma konusunda cesaretinizi kırabilir:

Poliüretan veya sentetik latekse alerjiniz varsa
Kadın kondomunun tam oturmasını, yerleşmesini ve tutulmasını engelleyecek vajinal anomalileriniz varsa
Eğer gebelik riskiniz yüksekse, 30 yaşın altındaysanız, haftada üç veya daha fazla cinsel ilişkiye giriyorsanız, vajinal bariyer yöntemiyle gebelikten korunmada başarısız olduysanız veya sürekli kadın kondomu kullanmanız olası değilse
Riskler

Riskler
Eğer şu durumlar söz konusuysa cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlarla karşılaşmanız veya hamile kalmanız mümkündür:

Kadın kondomu yırtılırsa
Kadın kondomu vajinanın dışına kayarsa
Penis, vajina ve kadın kondomunun dış kısmı arasına girerse
Kadın kondomunun dış halkası cinsel ilişki sırasında vajinanın içine itilirse


Kadın kondomu ayrıca yanma, kaşıntı veya kızarıklık gibi rahatsızlıklara neden olabilir.



Kadın kondomunu bir yıl boyunca kullanan her 100 kadından 21''i hamile kalmaktadır. Çünkü genellikle her cinsel ilişkiye girdiklerinde kondom kullanmamaktadırlar.

Nasıl Hazırlanacaksınız

Nasıl hazırlanacaksınız?
Bir kadın kondomu kullanmadan önce talimatları dikkatlice okuyun. Kondomun son kullanma tarihi geçmiş ise veya zarar gördüğüne dair -kırılganlık, küçük yırtık veya delikler gibi-işaretler fark ettiyseniz o kondomu atıp yeni bir tane seçin.



Bir kadın kondomunu aynı zamanda bir erkek kondomu olarak veya anal seks için kullanmayın. Kadın kondomunu asla tekrar kullanmayın.



Kadın kondomunu ilk kez kullanıyorsanız, gebelik önleyici haplar gibi yedek bir gebelik önleme yöntemi kullanın ve cinsel ilişki sırasında tam oturduğundan emin olun.

Neler Yaşayacaksınız

Neler bekleyebilirsiniz?
Kadın kondomu kullanmak için:

Paketi dikkatlice açın. Diş veya tırnaklarınızı kullanmayın.
Spermatisid veya ek bir kayganlaştırıcı kullanmayı düşünün. En etkili gebelikten korun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a için kondomun kapalı ucunun dış kısmına, vajinanın içine yerleştirmeden önce spermatisid uygulayın. Cinsel ilişki sırasında istenmeyen sesi en aza indirmek için kondoma su bazlı ve yağ bazlı ek kayganlaştırıcılar uygulayın.
Kadın kondomunu yerleştirin. Kesenin kapalı ucunda yer alan halkayı orta ve başparmağınız ile sıkıştırın ve bir tampon gibi vajinanızın içine yerleştirin. İşaret parmağınızı kondomun içine yerleştirin ve halkayı gidebildiği yere kadar itin. Kondomun bükülmesine izin vermeyin. Dış halkanın vajinanın dışında, 2.5 santimetre kadar labia''nın önüne uzandığından emin olun. Kadın kondomunu cinsel ilişkiden sekiz saat öncesine kadar yerleştirebilirsiniz.
Penisi kadın kondomuna doğru yönlendirin. Penisin, vajina ve kadın kondomunun dış yüzeyi arasında kalmadığından emin olun. İlişki sırasında kadın kondomunun dış halkasının vajinanın içine doğru itilmediğinden emin olun.
İlişki sonrası, kadın kondomunu dikkatlice çıkarın. Dış halkayı bükün, böylelikle sperm kondomun içinde kalacaktır ve kondomu yavaşça vajinanızdan çıkarın. Kadın kondomunu tuvalete değil, çöpe atın.






HemenSagLik..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kadın kondomu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadın cinayetleri son bulmuyor! İki kadın pompalı tüfekle öldürüldü Risque Haber Arşivi 0 22 Ocak 2020 10:10
Kadın isterse her şeyi yapar! Türk kadın girişimcilerin ilham veren başarı hikayeleri Sanem Ah Kadınlar 3 10 Aralık 2018 22:08
Erkekler ne ister: Cici kadın mı yoksa yaramaz kadın mı? Smyrna Ah Kadınlar 0 27 Ekim 2015 23:09
Kadın Gibi Yaşamak Değil Gerçek Bir Kadın Olabilmek YapraK Ah Kadınlar 0 14 Nisan 2009 19:07