Yoğurt; hamileliğe bağlı yüksek tansiyon, astım, bağırsak kanseri, böbrek taşı oluşumu, diş çürümesi, kemik erimesini önlenmesinde yardımcı olmakta. Özellikle sabahleyin kahvaltıdan sonra yoğurt tüketildiğinde bağırsakların çalışmasına yardımcı olduğunu belirten uzman hekimler, bu sayede özellikle anne adaylarının şikayetçi olduğu kabızlık sorununa çözüm olabileceğini, aynı zamanda bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olan bir besin olduğunu belirttiler. Uzmanlar, sağlıklı bir bireyin alması gereken kalsiyum miktarının günlük ortalama 1000-1200 miligram civarında olduğunu belirterek, bu miktarın yarısının 2-3 su bardağı süt veya yoğurtla karşılanabileceğini belirttiler.