IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kadın Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/kadin-sagligi/)
-   -   Hamile Olduğunuzu Gösteren 9 İşaret (https://www.ircforumlari.net/kadin-sagligi/998076-hamile-oldugunuzu-gosteren-9-isaret.html)

Sarya 29 Aralık 2022 13:13

Hamile Olduğunuzu Gösteren 9 İşaret
 
Ağrılı Göğüsler
Ağrılı göğüsler, en yaygın olarak görülen semptomlardan birisidir. Bu dönemde iken meme dokusu hormonlara karşı oldukça hassas bir yapıdadır. Yumurta döllendikten sonra vücudunuzda Progesteron ve HCG seli başlar. Bu hormonlar da kan hacmini arttırarak göğüslerinizi normalden daha şiş ve ağır hissetmenize sebep olmaktadır.

Kramplar
Krampları regl olmadan hemen önce hissetmeniz mümkündür ama bu durum aslında implantasyon yani döllenmiş olan yumurtanın rahim duvarına yapışması tarafından tetiklenir. Sonraki dokuz ay boyunca yaşayacağınız genişlemeye hazırlık olarak rahminiz biraz gerilmiş olabilir.

Lekelenme
Çoğu kadınlar yaşadığı hafif olan lekelenmeleri regl ile karıştırabilmektedir. Ama bu lekelenmelerin %25’i implantasyon dönemindeki lekelenmelerdir. Eğer regliniz normal süresinde daha kısa ve ya farklı olarak geçtiğini fark etmeniz durumunda hamilelik belirtisi olabilmektedir.

Yorgunluk
Eğer işte çalışırken tek yapmak istediğiniz başınızı koyup uyumak ise ve ya spor salonuna gitmek, arkadaşlarınızla beraber dışarı çıkıp eğlenmek gibi günlük aktivitelerinizi yerine getirmek için yeteri kadar gücünüz yok ise vücudunuz erken hamilelik semptomlarından birini gösteriyor olabilir.

Göğüs Uçlarında Renk Değişikliği
Göğüsleriniz bu günlerde her zamankinden daha farklı bir görünüme sahip olabilir. Koyu renk olan göğüs uçlarınız ortalama 10. Hafta sonrasında ancak fark edilebilmektedir
Şişkinlik
Sürekli giydiğiniz eşyaların içine artık girememeye başladığınız zamanlar hamilelik belirtisi olabilir. Eğer oluşan şişkinlik geçmiyor ise ve regliniz gelmediyse bir test uygulamanız gerekir.

Daha Sık idrara Gitmek
Erken gebelikte fazla çalışan bu böbrekler daha sık idrara gitmenize sebep olabilmektedir. Vücuttaki su daha sık atılmak istenir.
Aşermek
Ekstra yorgun olan vücudunuz karbonhidrat talep edilir, çünkü kolaylıkla hazmedilecek ve enerji seviyenizi yükseltecektir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net