IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Nisan 2019, 14:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arınç: Ankara ve İstanbul'un çok az oy farklarıyla kaybedilmiş olmasını başarı olarak göremeyiz




Arınç: Ankara ve İstanbul'un çok az oy farklarıyla kaybedilmiş olmasını başarı olarak göremeyiz



Arınç: Ankara ve İstanbul'un çok az oy farklarıyla kaybedilmiş olmasını başarı olarak göremeyiz




Denizli'de düzenlenen kitap fuarına katılan Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arınç, "Seçimde yüzde 45'e yakın bir oyla çıkmış olmak AK Parti açısından başarıdır. Ama bu seçimlerde en çok konuşulan iki büyükşehir belediyesi olan Ankara ve İstanbul'un çok az oy farklarıyla kaybedilmiş olmasını başarı olarak göremeyiz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 3. düzenlediği Kitap Fuarı'na katılan eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, 'Türkiye Siyasetindeki Anlar' konulu bir konferans verdi.

Konferansta, kendi siyasi hayatının anlatıldığı 'Arınç-Küçük Erbakan' adlı kitaba dair bilgiler veren Arınç, Türkiye siyasi tarihinin belli dönemlerine dair düşüncelerini paylaştı. Arınç, katılımcılara ücretsiz dağıtılan kitabı imzaladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
31 Mart seçimlerinden her partinin kendi açısından başarılı çıktığını söyleyen Arınç, şu ifadeleri kullandı:

"31 Mart'ta topyekun bir mahalli idareler seçimine gittik. Büyükşehir belediye başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlıklar. Bu başarı ile sonuçlandı. Milyonlarca insan sandık başına gitti, oyunu dilediği gibi kullandı. Çıkan sonuçlardan da her parti kendi bakış açısıyla başarılı çıkmış, biz de böyle görüyoruz. AK Parti'ye bakarsanız; şu kadar büyükşehir, şu kadar il belediyesi kazandı, binlerce belediye meclis üyesi çıkardı. Totalde ise oyu yüzde 44'lerden aşağı değil. Böylesine kıyasıya ittifaklar içerisinde geçen bir seçimde yüzde 45’e yakın bir oyla çıkmış olmak AK Parti açısında başarılıdır. Ama bu seçimlerde en çok konuşulan iki büyükşehir belediyesi olan Ankara ve İstanbul’un çok az oy farklarıyla kaybedilmiş olmasını başarı olarak göremeyiz."

'CHP KENDİ AÇISINDAN BAŞARILI GÖRÜLEBİLİR'

Arınç, "Ancak total baktığınız zaman Genel Başkanımız Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan da aynı şeyi söylüyor; 'Geldiğimiz noktada bir başarısızlık söz konusu değildir' diyor. CHP kendi açısından başarılı görülebilir, en azından iki büyükşehirde önde görünüyor, henüz İstanbul sonuçlanmış değil. İzmir'i alacağını zaten herkes kabul ediyordu. Bunun yanında da hiç umulmadık illerin belediyelerini aldı" dedi.

'OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ YOLU VAR'


İstanbul'un bazı ilçelerinde olağanüstü itiraz yöntemine gidileceğini ifade eden Arınç, büyükşehir için de öyle bir itiraz yolunun olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
"Yani İstanbul’daki seçimlerde de en son aldığım haber, Maltepe ve Büyükçekmece Belediyeleri için sayımlar bitti ama olağanüstü itiraz yöntemine gidilecek. Büyükşehir için de zannediyorum öyle bir itiraz yolu var. Kanunda bir imkanlar varken buna göre karar vermek Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) işidir. Biraz daha sabırla bekleyelim, çıkacak sonuca da saygı gösterelim. Kazanan insanları da tebrik edelim. Ankara göreve başladı, hiçbir olağanüstülük olmadı. İstanbul’da da çıkacak sonuç, ister Binali Yıldırım açısından olsun isterse Ekrem İmamoğlu açısından olsun elbette halkımızın takdiridir. Bunlara da saygı göstereceğiz. Büyükşehirleri 5 yıl bu arkadaşlarımız yönetecekler."

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankara, arınç, fark, istanbul, itiraz, oylar, sandık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Ziraat Bankası, Ankara takımı olarak kalacak' Ecrin Voleybol 0 23 Ocak 2016 20:20
SEN KANDİYE FATİHİ OLARAK İSTANBUL’A DÖNECEKSİN Desmont Tarih 0 18 Kasım 2014 22:17
İstanbul-Sivas uçak seferleri, karşılıklı olarak iptal edildi Chelt Havacılık Haberleri 0 17 Ocak 2012 14:53
Kaybedilmiş bir yürek Lady Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 16 Ocak 2011 19:53