IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Karadeniz Bölgesi (https://www.ircforumlari.net/karadeniz-bolgesi/)
-   -   Çorum / Coğrafya (https://www.ircforumlari.net/karadeniz-bolgesi/435032-corum-cografya.html)

Ecrin 12 Aralık 2011 23:35

Çorum / Coğrafya
 
Çorum[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinin kesiştiği noktada bulunur ve denizden yüksekliği 770 metredir. Çorum'daki en yüksek dağ bu kesimdeki İskilip-Kargı arasındaki Köse dağdır (2.087).

Ovalar ise; Çorum Ovası[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mecitözü Ovası[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hamamözü Ovası[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sungurlu Ovası'dır.

En büyük akarsuları Kızılırmak ve Çat suyu (Derinçay)'dur.

Ormanlık alanlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İskilip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bayat[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Osmancık ve Kargı İlçelerindedir. İç kısımlarda ise stepler yer alır. Çorum'da İç Anadolu'nun kara iklimi hakim olmakla birlikte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Karadeniz' in yumuşatıcı etkisi bir dereceye kadar etkisini gösterir. Yaz aylarında kendisini hissettiren sıcak ve kurak havalar kış aylarında ise yerini şiddetli soğuklara bırakmaktadır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net