![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Giresun Yöre Mutfağı Giresun Yöre Mutfağı Giresun yemeklerinin malzemeleri insanı etkileyen bir doğallığa , tazeliğe ve güzelliğe sahiptir. Bu malzemelerin başında yemeklik olarak kullanılan Karalahana, Isırgan, Pezik, Madımak, Galdirik, Mantar, Sakarca, Çileklik, Mendek, Merulcan, Marul, Maydanoz... gelir. Hayvansal besinlerden süt, yoğurt, yumurta, tereyağı, süzme, bal, peynir, çökelek en yaygın olarak kullanılan malzemelerdir. Bunların yanında mutfaklarda, kilerlerde ve serentilerde saklanarak yerine göre kullanılan malzemelerde mevcuttur. Bu malzemeler şunlardır : Kuruluklar : Fırın Fasulyesi, Fırın Darısı ve unları, Soğan, Sarımsak ve Tahıllar, Yufka, Kadayıf, Patates. Pekmezler : Taflan Pekmezi, Üzüm Pekmezi, Armut, Elma Pekmezi, Töngel (Döngel-Muşmula) Pekmezi. Reçeller : İncir, Üzüm, Kiraz, Ayva, Vişne, Kızılcık, Şeftali, Elma Reçeli. Turşular : Fasulye, Salatalık, Yeşil Domates, Biber, Beyaz Lahana Turşusu. Tuzlular : Fasulye, Mantar, Yeşil Domates, Hamsi Tuzlusu. Salçalar : Biber, Domates Salçası. Baharatlar : Karabiber, Kırmızı Biber, Nane, Anuk, Kekik, Reyhan. Çerezler : Fındık, Ceviz, Kestane, Pestil, Çedene, Pıtlak (Patlamış) Mısırı, Dut Kurusu ve Kuru Üzüm Sıcak içecekler : Çay, Ihlamur, Nane, Kekik, Kuşburnu, Papatya | |
| ![]() |
Etiketler |
giresun, mutfağı, yöre |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Rize Yöre Mutfağı | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 05 Şubat 2012 19:18 |
Kilis Yöre Mutfağı | Ecrin | Akdeniz Bölgesi | 0 | 05 Ocak 2012 23:51 |
Tekirdağ Yöre Mutfağı | Ecrin | Marmara Bölgesi | 0 | 01 Ocak 2012 19:12 |
Van Yöre Mutfağı | Ecrin | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 13 Kasım 2011 11:28 |
Manisa Yöre Mutfağı | Ecrin | Ege Bölgesi | 0 | 17 Eylül 2011 11:10 |