IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Karadeniz Bölgesi (https://www.ircforumlari.net/karadeniz-bolgesi/)
-   -   Giresun Görele ilçesi (https://www.ircforumlari.net/karadeniz-bolgesi/439726-giresun-gorele-ilcesi.html)

Ecrin 31 Aralık 2011 00:38

Giresun Görele ilçesi
 
İl merkezine 63 km. uzaklıkta bulunan bu şirin ilçenin toplam nüfusu 43949'dur. Rus-Osmanlı Harbinde Rusların mağlup olduğu Haç dağındaki Kanlıdere muharebe yeri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Görele şehir merkezine 6 km. uzaklıkta olup[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görülmesi gereken bir yerdir.
Kuşçulu Köyündeki türbe[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çavuşlu'daki Kuğuoğlu Süleyman Ağa Türbesi kültürel değer taşıyan önemli yapılardır. İlin genelinde olduğu gibi Görele ilçesinde de fındık bahçeleri doğanın dokusuna önemli bir zenginlik katmaktadır.


Coğrafi yapısı


Güneyinde Çanakçı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Gümüşhane Torul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doğusu Eynesil ve Trabzon ili Şalpazarı ilçesi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] batısı Tirebolu ve Doğankent ilçeleri ile çevrili olan ilçe karadenizin kıyı şeridinde kurulmuştur. Bölgenin %95 i dağlarla kaplıdır. Başlıca dağları Sis ve Haç dağlarıdır. Akarsular arasında Görele deresi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çavuşlu deresi ve Çömlekçi dersi bulunur.
İklim Giresun yöre ikliminin aynısıdır. Ancak yüksek kesimlere kış mevsiminde biraz daha fazla kar yağışı olur. üzölçümü 290 km dir.


Kültür


Giresun yöresinin foklorik değerleri açık bir şekilde görele ilçesindede yaşatılmaktadır. Görele ilçesinin bağlı köylerinde farklı şiveler göze çarpar.
Görele ilçesine ait türküler arasında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]“Çavuşlu diye diye” [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Atmacayı vurdular” [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Ayağında çorabın” [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Yaylanın soğuk suyu” [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Tarlalar salkım saçak” [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] “Püsküllüdür püsküllü” [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]türküleri oldukça meşhurdur.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net