IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2012, 19:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gümüşhane Yayla Turizmi




Yayla turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan Gümüşhane’deki yaylalar, genelde ilin kuzey bölümlerinde ve Doğu Karadeniz Dağları üzerinde yoğunlaşmaktadır. İlde irili ufaklı 200 kadar yayla vardır.

Zigana Yaylası



Gümüşhane–Trabzon yolunun 50. km. sinde bulunan Zigana Tüneli’ni geçtikten sonra 3,5 km. stabilize yolla ulaşılan Zigana Yaylası 2032 m. yüksekliktedir. Hava yolunu tercih edenler Trabzon-Zigana arası 50 km. asfalt yolu, otobüsle gidebilirler.
Zigana elektrik, içme suyu, 800 m. teleski kayak eğitimi tesisi ve telsiz-telefon haberleşme sistemine sahip olup, otel, lokanta, kır kahvesi, et lokantası, bakkal, kasap ve manav işletilmektedir.

Kazıkbeli Yaylası



Kürtün İlçesi Söğüteli Köyü sınırları içerisinde bulunan “Kazıkbeli yaylası” Merkez İlçeye 100 km uzaklıktadır. İlçeden yaylaya olan yolun son 50 km. si stabilizedir. Yaylada Özel Sektöre ait Bakkal, manav, kır kahvesi, lokanta, otel, pansiyon, gibi tesisler mevcuttur. Elektrik ve telefon hizmetleri de verimliktedir. Yayla sahası içerisinde doğal çim alanları,çim kayağı ve kamp, karavan turizmi için oldukça elverişlidir.

Çim kayağı ve kar kayağı yapılabilecek kayak parkur alanlarının oluşturulmasına oldukça müsait çim alanları mevcuttur. Yayla dağcılık ve kampçılık sporlarının yapılmasına oldukça müsaittir. Temmuz ayının ilk haftası Çarşamba günü başlayarak yaz süresince devam eden Yayla şenlikleri ve Yayla pazarı yöre için ekonomik açıdan katkı sağlayıcı niteliktedir.

Kadırga Yaylası



Kürtün ilçesi Süme köyü sınırları içerisinde olan “Kadırga Yaylası” merkez ilçeye 90 km. mesafedir. Yolunun son 40 km’lik kısmı stabilizedir. Yaylada elektrik, telefon hizmetlerinin yanında otel, lokanta, kır kahvesi, bakkal, manav gibi yeme, içme ve konaklama tesisleri, bulunmaktadır.
Kadırga Yaylası’nda şenlikler her yıl temmuz ayının 3. cuma günü başlar ve yaz mevsimi süresince her cuma günü tekrarlanır. Yayla görsel ve estetik kaynak değerler açısından oldukça yüksek potansiyele sahiptir.

Taşköprü Yaylası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yağmurdere bucağı Dumanlı köyü sınırları içerisinde bulunan Taşköprü Yaylası il merkezine yaklaşık 50 km. mesafededir. Yaylaya Gümüşhane-Yağmurdere yol güzergâhından ulaşılmaktadır. 50 km’lik yolun yaklaşık 40 km’si asfalt, geriye kalan 10 km’lik yol stabilizedir.
Yaylada özel sektöre ait oteller ve bungalov tipi evlerden oluşan konaklama tesisleri mevcuttur.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yayla günübirlik turizme açık ve yeme içme tesisler yönünden oldukça müsait durumdadır. Yaylada alabalık tesisleri, marketler, kasaplar, kıraathaneler, fırınlar, lokantalar, manavlar, çay bahçeleri, PTT şubesi, cami, otopark, akaryakıt istasyonu, futbol sahası, oto tamirhanesi gibi tesisler bulunmaktadır.
Yayla sınırları içerisinde Çim ve Kar kayağına yönelik parkur alanı olarak değerlendirilebilecek yerler mevcuttur. Yayla ve çevresinin sahip olduğu doğal güzellikler, tarihi tarihi kalıntılar, zengin flora ve faunası foto safari, ----- safari ve botanik turizmi için oldukça yüksek değerlere sahiptir.

Altıntaşlar (Kalis) Yaylası



Yayla’ya, Gümüşhane-Torul yolunun 15 km. sinde güneye, Şiran yoluna dönülerek, Hasköy, Gülaçar köyü üzerinden 40 km. asfalt, 12 km. toprak yol kat edilerek, özel araçlarınızla ya da kiralanacak araçlarla gidilebilmektedir.
Yol üzerinde yaylaya 6 km. mesafede bulunan Altıntaşlar Mahallesi’nde elektrik, telefon ve tuvalet bulunmaktadır. Altıntaşlar deresinde bol miktarda alabalık bulunmaktadır. Dere suyunun çıktığı Altıntaşlar Yaylası ağaç yetişme sınırında olup eskiden buradan altın madeni çıkarıldığı söylenmektedir.
Çampiknik ve Sultanmurat yaylaları Gümüşhane’nin diğer önemli yaylaları arasındadır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
gümüşhane, turizmi, yayla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Giresun Yayla Turizmi Ecrin Karadeniz Bölgesi 1 21 Aralık 2011 21:15
Bolu Yayla Turizmi Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 04 Aralık 2011 12:36
Tunceli Yayla Turizmi Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 18:23
Kırıkkale Yayla Turizmi Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 28 Ağustos 2011 02:34
Hakkari Yayla Turizmi Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 18 Ağustos 2011 07:39