IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2012, 21:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ordu Göller ve Şelaleler




Ordu Göller ve Şelaleler

Gaga Gölü: Fatsa İlçesinin 10 km . güneyinde Fatsa-Aybastı karayolu üzerinde 15 dönümlük bir alanı kaplamaktadır. Dinlenme ve mesire alanıdır, gölde balık bulunmaktadır. Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmiştir. 80 dönümdür. Derinliği 75 m.dir. Gölde dört çeşit balık vardır.

Ulugöl: Gölköy ilçe merkezine 17 km mesafede bulunan krater gölüdür. 250 m çapında olan gölde yaban ördeği avı yapılmaktadır. Çevresi ormanlarla kaplıdır. Kamp yapmaya uygundur. Turizme açma çalışmaları devam etmektedir.

Gökgöl: Gölköy İlçe merkezinde bulunan yerin altından kaynayan su ile oluşmuş doğal göldür. Suyu sodalı su özelliğindedir. Gölköy Belediye Başkanlığı tarafından çevre düzenlemesi yapılmıştır. Yeme içme yeri ve halkın dinlenmesine olanak verecek şekilde düzenlenerek hizmete açılmıştır.

Küpkaya Kanyonu: İlimiz Ulubey İlçesi Kardeşler Köyünde bulunmaktadır. Ordu’ya 32 km. Ulubey İlçesine 9 km mesafededir. Küçük ama İlimizin en güzel kanyonudur. Balık tutmak, kano sporu yapmak ve balık tutmak için idealdir. Kanyon yakınlarında ailece piknik yapılabilir, kamp yapmaya müsait yerleri bulunmaktadır. Her türlü motorlu araçla ulaşım sağlanabilir.

Pösküden Şelalesi ve Mesire Yeri: Kumru ilçesine 6 km mesafede bulunur. Burada pösküden şelaleleri, piknik alanı, balık çiftlikleri, ihtiyaç yerleri mevcuttur.bulunmaktadır. Ailece görüp gezilecek yerlerimizdendir. Her türlü motorlu araçla ulaşım sağlanabilir.

Kurşunçal Ormanları ve Şelalesi: Perşembe ilçesisin Selimiye köyü sınırları içinde ve çok büyük alanı kaplayan Kurşunçal ormanları ve içinde bulunan kurşunçal şelalesi, ilimizin en önemli şelalelerindendir. Şelalenin toplam yüksekliği 100m. kadardır. Orman turizmi için başlı başına bir potansiyeldir. Kamp, treking ( Doğa Yürüyüşü) ve diğer doğa sporları için uygundur.

Kapılı (Cıngırt) ve Kazankaya Şelaleleri: Çaybaşı İlçe sınırları içerisinde bulunan şelalelerdir. Doğal güzellikleri bakımından görülmeye değerdir. Doğal gezi parkuru konumundadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
göller, ordu, şelaleler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
şelaleler doğal güzellikleri dünyaya tanıtılacak. LeyLa Kültür ve Sanat 1 24 Kasım 2011 18:28
Kars Göller ve Barajlar Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 18 Ağustos 2011 07:58
Akarsular ve göller Dilara Doğu Anadolu Bölgesi 1 14 Mart 2009 00:19
Akarsu ve göller Dilara Marmara Bölgesi 1 13 Mart 2009 23:52