IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2020, 11:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Trabzon’un Doğal Güzellikleri ve Parkları




1. Uzungöl Tabiat Parkı
1989 senesinde tabiat parkı ilan edilen Uzungöl, 1625 hektar büyüklüğünde geniş bir alana yayılıyor. Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan ve bir heyelan set gölü olan Uzungöl, konumu ve sunduğu manzaralar ile dikkat çekiyor.

Her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen Uzungöl, Trabzon’un en turistik noktalarından biri. Uzungöl çevresinde trekking, kuş gözlem gibi aktiviteler yapılabiliyor. Bu bölgenin sembolü haline gelmiş Uzungöl Camisi’ni görebilir ve yayla gezilerine çıkabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2. Aygır Gölü
Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan ve 2740 metre yükseklikte bulunan Aygır Gölü, Haldizen Dağları üzerinde konumlanan bir buzul gölü olarak dikkat çekiyor. Haldizen Yaylası ve Demirkapı Köyü içinden geçerek göle ulaşılabiliyor. Eski adı Anzer Gölü olan göl ve çevresi, haziran ayından ekim ayının sonlarına kadar ziyaret edilebiliyor. Burada göl kıyısında piknik yapabilirsiniz.

3. Sera Gölü ve Sera Gölü Tabiat Parkı
Sera Gölü, 1950 senesinde Sera Deresi Vadisi’nde gerçekleşen bir deprem sonucu ortaya çıkan küçük bir set gölüdür. Bu gölün bulunduğu alan ise 2010 senesinde tabiat parkı ilan edildi. Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bulunan Sera Gölü Tabiat Parkı’nda bisiklet turu, olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler yapılabilir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


4. Balıklı Göl
Dağın başında bulunan bir gölün kıyısında vakit geçirme fikri oldukça heyecan verici öyle değil mi? Balıklı Göl de işte böyle bir yer! Akçaabat, Düzköy yolu ve Hıdırnebi Yaylası’na giden yolu kullanarak ulaşabileceğiniz göl, adını içindeki alabalıklardan alıyor. Bu alanda piknik yapabilir, göl bisikleti sürebilir ve zipline yapabilirsiniz.

5. Çal Köy Mağarası
Trabzon’un Düzköy ilçesinde yer alan Çal Köy Mağarası, dikkat çeken oluşumu ve doğal güzelliği ile görülmesi gereken bir yer. 8 km uzunluğa sahip olan mağaranın 1 km uzunluğundaki kısmı gezilebiliyor. Çal Mağarası içinde oluşan sarkıtlar, dikitler, göl ve diğer doğal şekiller oldukça dikkat çekici. 2003 senesinde ziyarete açılmış bu mağarayı mutlaka görmelisiniz. Mağara çevresinde dinlenip vakit geçirebileceğiniz alanlar bulunuyor.

6. Akarsu Köyü Mağarası
Eski tarihlerde yerleşim yeri olarak kullanılmış olan Akarsu Köyü Mağarası, Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alıyor. Mağara içindeki kalıntılar, daha önce bu alanda yerleşim olduğunu gösteriyor. Büyük bir mağara olduğu bilinen Akarsu köyü Mağrası’nın 72 odaya sahip olduğu tahmin ediliyor.

7. Altındere Vadisi Milli Parkı
Sümela Manastırı’nı ve Altındere Vadisi’ni içinde barındıran bölge, 1987 senesinde milli park ilan edildi. Yaklaşık 4800 hektarlık geniş bir alana yayılan Altındere Vadisi Milli Parkı, tertemiz havası ve muhteşem doğası ile oldukça cezbedici bir atmosfer sunuyor.

Altındere Vadisi Milli Parkı’nda doğa yürüyüşü yapmak isterseniz 65 km boyunca uzanan orman yolu size tüm güzelliklerini sunmaya hazır. Yayla patikası da milli park içinde yürüyüş yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir diğer yol.

8. Kayabaşı Tabiat Parkı
1994 senesinde mesire yeri ilan edilen bu bölge, 2011 senesinde tabiat parkı ilan edildi. Geniş ormanlık alanlara sahip olan Kayabaşı Tabiat Parkı, Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yer alıyor. Bu alan yayla turizmi, doğa yürüyüşü, botanik gezisi gibi aktiviteler için güzel bir ortam sunuyor.

9. Çamburnu Tabiat Parkı
2011 senesinde tabiat parkı olarak kabul edilen Çamburnu Tabiat Parkı, Trabzon’un Sürmene ilçesinde yer alıyor. Çamburnu Tabiat Parkı, sarıçam ağaçlarının deniz seviyesinde görülmesiyle de önem kazanıyor. Manzara seyir terası, piknik masaları ve çocuk oyun alanları ile plaj kabini tabiat parkı alanında yer alıyor.

10. Çalcamili Tabiat Parkı
Trabzon’un Düzköy ilçesinde misafirlerini ağırlayan Çalcamili Tabiat Parkı, 2003 senesinde mesire yeri ve 2011 senesinde de tabiat parkı olarak kabul gördü. Doğayla iç içe keyifli zamanlar geçirebileceğiniz tabiat parkında kamp yapılabiliyor. Bisiklet kiralayarak ya da yürüyerek çevreyi keşfe çıkabilirsiniz.

11. Görnek Tabiat Parkı
2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilen Görnek Tabiat Parkı, Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunuyor. Yemyeşil bir doğa içinde yürüyüş yapma imkanı sunan tabiat parkında temiz havayı bolca içinize çekebilir, kamp yapabilir ya da doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.

12. Zağnos Vadisi Parkı
Trabzon’da gezilecek yerlerden biri de Zağnos Vadisi Parkı… Günümüzde Trabzonlular için oldukça güzel bir piknik yeri haline gelmiş olan park, bölgenin düzenlenip yenilenmesi ile meydana getirildi. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yer alan Zağnos Vadisi Parkı, şehir merkezine yalnızca 4 km uzaklıkta bulunuyor.

13. Boztepe
Muhteşem manzarası ile Boztepe, kesinlikle Trabzon’da gönlünüzü çalacak yerlerden biri. Trabzon tatiliniz süresince mutlaka buraya uğramalı ve şehrin tüm manzarasını tepeden izlemenin tadını çıkarmalısınız. Boztepe’de bulunan çay bahçesinde, manzaraya karşı demli bir keyif çayı da içebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
trabzon’un doğal güzellikleri ve parkları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bolu'daki Tabiat Parkları Doğal Güzellikleriyle Büyülüyor ZaLim Yaşam ve Detay 0 17 Temmuz 2019 00:41
Karadeniz Bölgesinin Doğal Güzellikleri Nelerdir - Karadenizin Doğal Güzellikleri PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 10 Kasım 2014 00:03
Ankara'nın Doğal Güzellikleri. Zen İç Anadolu Bölgesi 0 23 Kasım 2012 22:17
Karabük Doğal Güzellikleri Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 03 Aralık 2011 10:17
Kayseri Doğal Güzellikleri Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 26 Ağustos 2011 20:27