![]() |
Lavaş Kebap Lavaş Kebap Malzemeleri 6 adet lavaş 750 gr. kıyma 1 adet soğan – rende 1 avuç su Tuz Karabiber Toz kırmızıbiber Sosu için Malzemeler 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası ½ su bardağı su ¼ su bardağı ayçiçek yağı Servis Etmek için Malzemeler Süzme yoğurt Bir karıştırma kabında kıyma, rendelenmiş soğan, su, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi yoğurun. Lavaşların kenar kısımlarını kesin ve lavaşı kare hale getirin. Lavaşların üzerine hazırladığınız harcı yayın ve üst üste yerleştirin. Ardından 4 eşit parçaya kesin ve hepsini yan çevirerek yan yana dizin. Alt kısımlarından çöp şişleri geçirin ve 5 eşit parçaya bölün. Fırın teli yerleştirdiğiniz tepsiye dizin ve 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Bir sos tenceresinde salçalar, su ve ayçiçek yağını karıştırın. Her tarafına bu sostan sürdükten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Servis tabağının tabanına yoğurdu yayın ve hazır olan kebapları dizin. Ardından tepsiye akan yağı üzerine gezdirerek servis edin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:49. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk