![]() |
Ciğer Kebabı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5 kişilik Malzemesi: -4 adet karaciğer (kuşbaşı doğranmış) -200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy) -tuz -500 gr. içyağı -5 diş sarımsak (dövülmüş) -45 ml sirke (3 Çorba kş.) -100gr. tereyaği (6,5 çorba kş.) -250 ml et suyu (1 su bardağı) -7 bağ maydanoz (ince kıyılmış) Yapılışı: 1.Cigerlerî bir kaba koyup, soğan ve tuzla birlikte ovun. İki saat serin bir yerde dinlenmeye bırakın. Çıkan siyah, kanlı suyunu süzün. Ciğerleri yıkamadan şişlere dizin. Ürerlerine içyağı sarın. 2-Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın, şişleri ızgaraya (fırında ise altına bir tepsi koyarak ızgara teline) yerleştirip, her yanı iyice kıarıncaya kadar plşirin. 3-Pişen ciğerleri şişlerden çıkarıp bir sahana koyun. Sarmısak ve sirkeyi karıştırarak üzerlerine gezdirin. Tereyağını ve et suyunu da ekleyerek sahanı ateşe oturtun. Bir taşım kaynatıp, âteşi kısın ve ciğerleri 5 dakika pişirin. 4-Pişen cigerleri ateşten alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. Afiyet Olsun... |
Cevap: Ciğer Kebabı Pek ciğer sevmem aslında : ) ama genede yaparız |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:32. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk