IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kebaplar Köfteler (https://www.ircforumlari.net/kebaplar-kofteler/)
-   -   Tas Kebabı (https://www.ircforumlari.net/kebaplar-kofteler/157598-tas-kebabi.html)

Kralice 16 Kasım 2008 15:15

Tas Kebabı
 
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

5 kişilik

Malzemesi:

-1 kg. kuzu eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
-200gr. soğan (ince kıyılmışı (2 orta boy)
-tuz
-taze çekilmiş karabiber
-1/2 çay kş. tarçın
-1/3 çorba kş. kakule (tohumları çıkarılıp, dövülmüş)
-1/2 Çay kş. anason
-1bag taze nane (ince kıyılmış)
-1 bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
-500 gr. yoğurt
-5 diş sarımsak (dövülmüş)

Yapılışı:

1.
Etleri bir kaba koyun. Soganları, tuzu, biberi, tarçını, kakuleyi, anasonu, naneyi ve maydanozu ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz karışının. Etleri serin bir yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın.

2.Bakır (ya da çelik) bir tası yağlayıp, terbiyelenmiş etleri içine doldurun. Tası, avucunuzla destek vererek bir tepsiye ya da sığ bir tencereye ters çevirin. Tencereyi kısık ateşe oturtup, etlerin suyunu bırakmasını bekleyin. Etleri bıraktığı suyu tümüyle çekinceye katlar pişirip, tencerenin dibine 4 su bardağı sıcak su koyun. Bu su da tümüyle yok oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip, tencereyi ateşten alın.

3.Sofraya getirinceye kadar tası etlerin üzerinde bırakın. Bir kapta yoğurdu dövülmüş sarımsak ile çırpın. Etlerin üzerindeki tası kaldırıp, yanında sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.

Afiyet Olsun...

YapraK 12 Mart 2009 23:54

Cevap: Tas Kebabı
 
İsmini duydumda hiç yemedim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk