![]() |
Hurma Kebabı 5 kişilik Malzemesi: -1 kg, yağlı koyun kıyması -200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy) -tuz -taze çekilmiş karabiber -1/2 çay ks. tarçın -1/3 çorba ks, kaküle (tohumlan çıkarılıp dövülmüş) -1 bağ taze nane (ince kıyılmış) -1 bağ maydanoz (ince kıyılmış) -500gr. içyağı Yapılışı; 1.Kıymayı bir kaba koyun. Soğan, tuz. biber, tarçın, kakule, ince kıyılmış nane ve maydanozla karıştırıp, iyice yoğurarak bir köfte harcı hazırlayın. 2.İçyagını asma yaprağı büyüklügünde parçalara ayırın. Hazırladığınız harçtan hurma büyüklüğünde parçalar koparın. Biçimlendirip içyagına sararak şişlere dizin. 3.Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Şişleri ızgaraya (fırında yapıyorsanız altına bir tepsi koyarak ızgara teline) yerleştirin,fırındaysa tepsiye damlayan yağı,ızgaradaysa eritilmiş biraz tereyağını fırça ile ara sıra üzerine sürerek her yanı iyice kızarıncaya kadar pişirin. 4.Pişen köfteleri şişlerden çıkarıp, bîr sahana yerleştirerek servis yapın. Afiyet Olsun... |
Cevap: Hurma Kebabı Tşkler güzel olur herhalde |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:50. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk