IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kebaplar Köfteler (https://www.ircforumlari.net/kebaplar-kofteler/)
-   -   Tike Kebap (https://www.ircforumlari.net/kebaplar-kofteler/190301-tike-kebap.html)

YapraK 22 Mart 2009 21:14

Tike Kebap
 
Tike Kebap

Malzemeler
reyhan
1 adet soğan
Kişi başına 350 g koyun eti
6g nar ekşisi
karabiber ve tuz


Yapılışı
Tike kebap için koyun eti 35-40 g’lık parçalara doğranır. Hazır olan etler şişe takılır ve tuzlanır, mangalda kızartılır. Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır. Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir. Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidir.Tike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulur.İlave olarak da yanına nar ekşisi, sumak, karabiber ve tuz koyulur. Yazın tike kebabın her porsiyonuna 100g şişte kızartılmış domates konur.

Alıntı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk