IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kebaplar Köfteler (https://www.ircforumlari.net/kebaplar-kofteler/)
-   -   Patates Püreli Tas Kebabı (https://www.ircforumlari.net/kebaplar-kofteler/307657-patates-pureli-tas-kebabi.html)

YapraK 26 Aralık 2009 07:27

Patates Püreli Tas Kebabı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler-

500 gr kuşbaşı dana eti
1 adet küp küp doğranmış soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet rendelenmiş domates
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet defne yaprağı
Tuz-karabiber
1 su bardağı sıcak su

Püre için-

4-5 adet patates
4 su bardağı süt
Arzu edilirse muskat rendesi
Tuz-karabiber

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapılışı-

Tencereye etler ve soğanlar aktarılır.
Etler suyunu çekinceye kadar ara sıra
karıştırılarak kavrulur.
Kavrulmuş olan etlere salça -domates ve un eklenerek beş dakika daha kavrulur.
Daha sonra defne yaprağı-sirke-şeker-tuz-karabiber ve su ilave edilir.
Kaynayana kadar kuvvetli ateşte daha sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir.
Gerekirse sıcak su ilave edilir.


Sütlü patates püresi için, patateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
Doğranan patatesler tencereye aktarılarak üzerine süt-tuz-karabiber ve muskat rendelenerek
yumuşayana kadar pişirilir.
Gerekirse süt ilave edilerek patates ezme aleti veya çatal yardımı ile ezilir.
Tas kebabı ile birlikte servis yapılır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk