IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 08 Aralık 2012, 14:53   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tepside içli köfte yapılışı





Tepside içli köfte için


Malzemeler 4-6 kişilik (25 x 25 veya 30 cm çapında fırın tepsisi için)


Dış Malzemesi:
1 su bardağı köftelik esmer bulgur
1 su bardağı kaynar su
150 gr kıyma
1 yumurta
Tuz
Kimyon
1 çorba kaşığı biber salçası


İç malzemesi:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
400 gr dana-kuzu karışık orta yağlı kıyma
1 çay bardağı ceviz içi (robotta çekilmiş)
½ demet kıyılmış maydanoz
Tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı acı veya tatlı p kırmızı pul biber
1 çay kaşığı taze çekilmiş kimyon


Tepside içli köfte yapılışı


Çukur bir kaba bulguru alarak bulgurun kabarması için bir su bardağı kaynar suyu ekleyiniz ve kabın üzerini örtünüz.
Bir tavaya zeytinyağını koyup soğanları hafifçe kavurunuz.
Kıymayı ilave edip, kıyma suyunu bırakana kadar kavurma işlemine devam ediniz.
Tuzu, baharatları, kıyılmış maydanoz ve cevizi ilave edip malzemeyi karıştırdıktan sonra soğumaya bırakınız.
Fırını 250 derecede ısıtınız.
Kaynar su ile ıslattığınız bulgura salça, yumurta, 150 gr. kıyma, tuz ve kimyonu ilave edip macun kıvamına gelene kadar yoğurunuz ve iki eşit parçaya ayırınız.
Tepsinin tabanını yağlayınız.
Bulgurun hamurunun yarısını tepsiye düzgünce bastırarak yayınız.
Kıymalı harcı tepsinin tabanına yaydığınız bulgurun üzerine yaydırınız.
Bulgurun diğer yarısını, mutfak tezgâhının üzerine strech film koyup bulgurlu hamuru üzerine koyunuz, üzerine tekrar streç film koyup doğrama tahtası ile bulgurlu hamurun üzerine lavaş inceliğine gelinceye kadar bastırarak yaydırınız.
Kenarlarda oluşan biçimsizliği bıçakla keserek tepsinizin şekline getiriniz. (kenarlardan çıkan fireleri tekrar hamurun üzerine eşit şekilde dağıtarak hafifçe bastırınız ve açma işlemini tamamlayınız.)
Açtığınız hamuru tepsiye kıymaların üzerine koyunuz.
Üzerine su püskürtüp on beş dakika, daha sonra üzerine fırça ile zeytinyağı sürerek on dakika olmak üzere toplam 25 dakika pişiriniz.
Yeşil salata eşliğinde dilimleyerek servis ediniz.

Afiyet Olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
icli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haşlama içli köfte (ikbebet) (mardin) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 17:04
Yufkalı içli köfte (konya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 22:29
Içli köfte (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 27 Ekim 2010 18:19
içli köfte... KraLiSHE Yemek Tarifleri 3 03 Kasım 2009 20:49