![]() |
Tekirdağ köfte tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tekirdağ köftesi nasıl yapılır ? Malzemeleri nelerdir ? Tekirdağ köfte tarifi… Malzemeler: 1 kg orta yağlı parça et (sığır daha yumuşak dana eti ise sıkı ve sert gelir.) 75 gr bayat ekmek 1 baş (ufak) soğan Ufak bir diş sarmısak Bu karışım hep beraber makinada çekilir.Sonra içine baharat olarak 1/2 çorba kaşığı kimyon 1/2 çorba kaşığı tuz 1/2 çorba kaşığı taze çekilmiş karabiber 1/2 çorba kaşığı pul kırmızı biber 1/2 çorba kaşığı karbonat Evvelce çektiğimiz kıyma içine konur ve yoğrulur. Yeniden çekilir. Normal kapta bir gece bekletilir. Yapılışı: Kömür (mangal) ufak parçalar halinde kırılır, kömür ızgarası içine yayılır. Izgara üstübü ile yağlanır ve ızgara oluğuna yağ konur. Köfteler yapışmasın diye ızgara silinir. 15 gr.lık yuvarlak köfteler, maşa ile ızgara yağlığındaki yağa bulanıp, ızgarada pişirilir. |
Cevap: Tekirdağ köfte tarifi Çok severim ama tekirdağda yemek lazım :/ Emeğine @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'cum iştahımı arttırdın gene : ) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:30. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk