![]() |
Patlıcanlı Yoğurtlu Ekmek Kebabı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] PATLICANLI EKMEK KEBABI Malzemeler 1 adet bayat somun ekmek 250 gr. Kıyma 2 adet orta boy domates 3 adet yeşil biber 1 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber, çok az kimyon Zeytinyağı 3 adet kemer patlıcan Üzeri için: 1 büyük kase koyu kıvamlı yoğurt ve iki diş sarımsak 1 dolu yemek kaşığı tereyağı ve toz kırmızı biber Hazırlanışı Patlıcanları küp küp doğrayıp üzerine tuz serpin. 1 saat kadar bekletip yıkayın ve kurulayın. Patlıcanları bol yağda kızartın. Ekmekleri küp küp doğrayın ve fırında hafif kızartın. Patlıcanları ekmeklerin üzerine döşeyin. Soğan ve biberi zeytinyağında soteleyin. İçine kıymayı ekleyip kavurun. Domatesi doğrayıp ilave edin. Domates suyunu çekmeye yakın, ince doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyin. 1 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Harç sıcakken ekmek ve patlıcanların üzerine döküp yayın. En üste sarımsaklı yoğurdu dökün. Kızarmış biberli tereyağını gezdirip servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:18. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk