![]() |
İrmikli İçli Köfte Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Dışı için: 1 su bardağı irmik 1 adet küçük boy soğan 200 gram yağsız kıyma Bir buçuk su bardağı ince bulgur Aldığı kadar su İç harç için: 500 gram kıyma 4 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet kesmeşeker 1 çay bardağı dövülmüş ceviz Yarım demet kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber, pulbiber Kızartmak için: Sıvıyağ İrmikli İçli Köfte Yapılışı Öncelikle iç harç için tereyağını tavaya alın ve kıyılmış soğanı kavurun. Kıyma ve kesmeşeker ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymanın rengi dönünce tuz, karabiber, pulbiber ekleyip, tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca ceviz ve maydanozu ekleyip, karıştırın. Diğer taraftan dışı için soğanı ince rendeleyip, suyunu sıkın. Suyunun içine irmik, kıyma, bulgur ve suyu azar azar ekleyerek macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Elinizi hafifçe ıslatarak harçtan cevizden büyük parçalar koparın. Kopardığınız parçayı bir elinize alın ve diğer elinizin işaret parmağıyla ortasından bastırarak hamuru inceltip, genişletin. İçine soğuk iç harçtan koyun ve hamurun ucunu kapatıp, elinizle yumurta şekli verin. Dış ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız içli köfteleri kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın. Aşçının notu: İçli köfteleri dilerseniz yumurtaya bulayarak da kızartabileceğiniz gibi, suda haşlayarak da pişirebilirsiniz. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk