IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By meLanie

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12 Mayıs 2025, 00:41   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Limon Kremalı Yumuş Kek Tarifi




Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı su
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilin
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin:
3,5 su bardağı süt(700ml.)
1 çay bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 adet yumurta sarısı
1/2 adet limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı labne peyniri

Limon Kremalı Yumuş Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Geniş bir karıştırma kasesinde yumurta ve toz şekeri, şeker eriyene dek çırpın. Üzerine sıvı yağ, limon suyu, su, limon kabuğu rendesi ve vanilini de ekleyip 1 dakika daha çırpın.
Son olarak un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra 2 dakika daha çırpın, kek harcınız artık hazır!
Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdını serin. Üzerine kek harcının tamamını boşaltın ve spatula yardımıyla tüm yüzeye eşit dağılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından fırına ısı farklılıkları olacağı için, kekin çok kurumamasına dikkat edin.
Kremayı hazırlamak için; sos tenceresine süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve toz zerdeçal ekleyip koyu kıvam alana dek sürekli çırparak pişirin.
Koyu kıvam alan kremaya son olarak vanilin, tereyağı ve labne peynirini ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alıp, oda sıcaklığında soğutun.
Fırından çıkardığınız keki enlemesine ikiye bölün. Yarısını bir borcamın tabanına yerleştirin ve üzerine oda sıcaklığında soğuttuğunuz limonlu kremanın tamamını ekleyin. Spatulayla, kremayı her yere eşit dağıttıktan sonra kalan kekin yarısını da üzerine ekleyip, buzdolabında en az 2 saat soğutun.
Servis etmeden önce kekin üzerine pudra şekeri serpiştirin ve afiyetle tüketin!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Limon Kremalı Cheesecake Tart meLanie Pastalar 0 07 Mayıs 2024 17:07
Limon kremalı tatlı kaseleri Sarya Pastalar 0 16 Ocak 2024 15:31
Limon kremalı bisküvi pasta Ebru Hamur İşleri 0 02 Mayıs 2016 16:22
Bademli ve Limon Kremalı Kek Ebru Kek Tarifleri 0 12 Mart 2016 16:52
Limon Kremalı Bisküvi Elysian Tatlılar 0 03 Haziran 2014 12:23