IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kek Tarifleri (https://www.ircforumlari.net/kek-tarifleri/)
-   -   Havuçlu hafİf kek (https://www.ircforumlari.net/kek-tarifleri/531117-havuclu-hafif-kek.html)

Violent 18 Mayıs 2013 17:18

Havuçlu hafİf kek
 
HAVUÇLU HAFİF KEK tarifi



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler


  • - 4 YUMURTA
    - 1.5 SU BARDAĞI ESMER ŞEKER
    - 1 SU BARDAĞI SÜT
    - 1 SU BARADAĞI ZEYTİNYAĞI
    - 2 HAVUÇ
    - 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
    - 1.5 SU BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
    - 2 SU BARDAĞI + 1 TEPELEME ÇORBA KAŞIĞI KEPEKLİ UN
    - 1 PAKET KABARTMA TOZU


HAVUÇLU HAFİF KEK Yapılışı


Öncelikle havuçlar irice rendelenerek teflon tavada 2-3 dakika hızlı ateşte çevrilir ve soğumaya bırakılır. Karıştırma kabında şeker ve yumurtalar 10-15 dakika iyice çırpılır. Arkasından süt ve yağ ile edilir ve karıştırılmaya başlanır. Sonra havuç, ceviz, tarçın, un ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır. Önceden 5 dakika ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat veya + 10 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kekin üzerine 1 silme çorba kaşığı pudra şekeri elenerek serpilir.



Zen 19 Mayıs 2013 00:18

Cevap: Havuçlu hafİf kek
 
Kullanılan malzemeler ( Havuçlu kek )
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
  • 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 2 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Yapılışı
  • Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın. Üzerine yağı ekleyin çırpmaya devam edin.
  • Malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
  • Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekledikten sonra biraz daha karıştırın.
  • Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 40 – 50 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.

NOT 1 :Dilerseniz kek üzerine çikolata sos dökebilirsiniz.
NOT 2 : Kek karışımı miktar olarak fazla oluyor, büyük bir kek kalıbı kullanmanızda yarar var.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk