![]() |
Soslu Kek MALZEMELER - 4 yumurta - 3 kahve fincanı şeker - 3 kahve fincanı un (Hamur çok cıvık olursa biraz daha un atarak kıvamı artırılabilir.) - 3 yemek kaşığı kakao - 1 paket kabartma tozu - 1 su bardağı süt (piştikten sonra üzerine dökmek için) KREMASI İÇİN - 1 poşet krem şanti - 1 su bardağı süt SOSU İÇİN - 1,5 su bardağı su - 1 su bardağı şeker - 2 yemek kaşığı kakao - 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) YAPILIŞI - Kek hamuru bildiğimiz usulde hazırlanır. - Mini fırın tepsisine dökülen hamur, önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir. - Kek fırından çıktıktan beş dakika sonra, bir bardak süt kaşık kaşık üzerine dökülür. - Bir bardak sütle çırpılan krem şanti, soğuyan kekin üzerine sürülür. - Diğer taraftan bütün malzemeleri, ocakta karıştıra karıştıra pişirilip soğutulan kakaolu sosla, krem şantinin üzeri kaplanır. - Dilimlenen kekler servise hazırdır. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:02. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk