![]() |
Cevizli Haşhaşlı Kek Tarifi Malzemeler 2 su bardağı kıyılmış ceviz Bir buçuk su bardağı haşhaş 1 su bardağı sıcak su 150 gram tereyağı 1 su bardağı+3 çorba kaşığı tozşeker 3 paket vanilya 7 adet yumurta Yarım paket kabartma tozu Glazür için: Bir buçuk su bardağı pudraşekeri 3 kahve fincanı limon suyu 1 su bardağı hindistancevizi Süslemek için: Ceviz Cevizli Haşhaşlı Kek Yapılışı HAŞHAŞI 1 su bardağı sıcak suya ekleyip, kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Tereyağı, tozşeker ve vanilyayı, tozşeker eriyene dek çırpın. Yumurtaların akını ve sarılarını ayırıp ayrı ayrı çırpın. Yumurta sarılarını tozşekerli karışıma ekleyip çırpın. Ceviz ve kabartma tozunu harmanlayıp, tozşekerli karışıma ilave edin. Haşhaşı ekleyin. Kar halindeki yumurta aklarını ilave edin. Karışımı yağlanmış 22x22 cm ebadında bir kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Keki kalıpta soğumaya bırakın. Glazür için pudraşekeri ve limon suyunu iyice karıştırın. Hindistancevizi ekleyip karıştırmaya devam edin. Soğuk kekin üzerine gezdirip, 10 dakika dinlendirin. Cevizle süsleyip, dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk