IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Şubat 2017, 11:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pancarlı & Mor Lahanalı Çılgın Kek






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

• 455 gram sana tereyağ lezzeti
• 115 gram un
• 1 tatlı kaşığı karışık baharat (tarçın, karanfil, anason)
• 8 adet yumurta sarısı
• 5 adet yumurta akı
• 400 gram pudra şekeri
• 2 çay kaşığı vanilya özü
• 3 dilim pancar
• 3 dilim mor lahana

Yapılışı:

Kare kek kalıbının alt ve yan kısımlarını iyice yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Karışık baharatlarla unu eleyip bir kenara koyun. Pancarı ve mor lahanayı incecik doğrayın. Ayrı ayrı kaplar içerisine yerleştirip ikisine de üzerini geçmeyecek kadar su ve 3'er yemek kaşığı toz şeker ekleyin. 10'ar dakika boyunca orta ateşte pişirin. Pancar ve mor lahana rengini bıraktığında soğumaları için kenara alın. Sana tereyağ lezzetini ve vanilya özünü krem gibi olana dek çırpın. Yumurta sarılarını ve pudra şekerini de krema kıvamına gelince hacmi 3 katına çıkana kadar çırpın. Farklı bir kapta yumurta aklarını çırpın ve katı bir hale gelince alt üst edin. Sana tereyağı lezzeti-yumurta sarısı karışımını yumurta aklarının üzerine yavaşça ekleyin. Azar azar da baharatlı unu içerisine ilave edip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın. Hamuru 2 parçaya ayırın. İlk hamura pancarlı karışımı ekleyip karıştırın. İkinci hamura da mor lahanalı karışımı ilave edip karıştırın. Pancarlı kek hamurundan bir kepçe alın ve kek kalıbına 0.5 cm katman olacak halde yayın. Fırının üst ızgarasında 5 dakika boyunca pişirin. Pancarlı kekin üzerine 0.5 cm katman olacak halde mor lahanalı kek hamurundan bir kepçe alıp yayın. 5 dakika boyunca fırının üst ızgarasında pişirin. Sırayla bir pancarlı kek hamuru, bir mor lahanalı kek hamuru olacak şekilde 5'er dakika pişirin. 10. katı da pişirdiğinizde fırını tamamen kapatın. Soğuduğunda fırın tepsisinden çıkarın ve yan kısımları incecik kesip düzeltin Daha sonra da ince dilimler halinde kesip servis tabağına alın.




(Mahmure..)



__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pancarlı & mor lahanalı çılgın kek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kırmızı Lahanalı Kek PySSyCaT Kek Tarifleri 2 11 Şubat 2017 16:34
Lahanalı Vareniki (Rus Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:29
Çılgın projeye Çinliler'den çılgın teklif PassioN Haber Arşivi 1 23 Şubat 2012 20:36
Kırmızı Lahanalı Dip Sos Adrasteia Soslar 0 22 Ocak 2012 10:56
Çılgın rollerin çılgın kızından yeni proje Collettivo Kültür ve Sanat 0 13 Eylül 2008 14:34