![]() |
Portakallı Çikolatalı Yılbaşı Keki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tazecik sıkılmış portakalların nefis kokusu bu kekte kakaoyla birleşti. Yeni yıla bu leziz kekle girmek isteyenleri şöyle alalım… Malzemeler: • 1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu • 3 adet yumurta • 2/3 su bardağı toz şeker • 1/2 su bardağı yoğurt • Yarım su bardağı sıvı yağ • 3 su bardağı un • 2 tatlı kaşığı portakal kabuğunun rendesi • 1 paket kabartma tozu • 1 çay kaşığı vanilya özütü Sosu için: • 1,5 su bardağı süt• 50 g bitter çikolata • 1 yemek kaşığı kakao • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı • 1 yemek kaşığı nişasta • 2 yemek kaşığı şeker Tarif: 1-Yumurtaları Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine alın ve şeker ile iyice çırpın. 2-Ardından yoğurdu ilave edin, çırpmaya devam edin. 3-Sıvı yağ, vanilya özütü, portakal suyu ve kabuğunu da ekleyip çırpın. 4-Karışıma un ve kabartma tozunu da azar azar ekleyin ve iyice çırpın. 5-Hazırladığınız kek hamurunun yarısını yağlamış kek kalıbına dökün. 6-Diğer yarısına 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip iyice karıştırın ve kek kalıbına dökün. 7-Önceden 180 derecede ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da kontrollü olarak 35-40 dakika pişirin. 8-Sosu için toz şeker, nişasta ve kakaoyu küçük bir sos tenceresinde karıştırın. 9-Karışımı Arçelik Ankastre Ocak’a alın. İçerisine azar azar süt ekleyip yavaş yavaş karıştırarak kıvam aldırın. 10-Ardından ocaktan alın ve Hindistan cevizi yağı ve çikolata parçalarını ekleyip spatula yardımıyla iyice karıştırın. 11-Hazırladığınız sosu soğuyan kekin üzerine gezdirin. 12-Afiyet olsun! |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:28. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk