IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

7Beğeni(ler)
  • 4 Post By Sara
  • 1 Post By Dedecan61
  • 1 Post By AEKyazılım
  • 1 Post By Feronia

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 14 Nisan 2022, 16:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Spritzkuchen (Tarifi)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :
250 ml su
50 gr tereyağı veya margarın
150 gr un
30 gr nisasta
30 gr şeker
1 paket vanilya
5 tane yumurta
1 çay kaşığı kabartmatozu

Glasuru için Malzemeler :
300 gr pudra şekeri3 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı :
İlk önce suyumuzu ve yağımızı tenceremize alıp ocağın üzerine koyalım ve kaynamaya bırakalım.unu ve nisastayı bir kapta karıştıralım.Kaynayan suyumuzu ocağın üzerinden alıp içine un ve nisasta karışımını döküp tahta kaşıkla bir güzel karıştıralım.Bu karışımı tekrardan bir dakikalığına ocağın üzerine alıp karıştırarak ısıtalım.Sonra hamurumuzu yoğurma makinesinin içine alıp şekeri ve vanilyayı katip mikserimizi çalıştıralım.eğer mikser yoksa elinizi yakmadanda yoğurabilirsiniz,hamur sonradan hemen soğuyor zaten.Sonra tek tek yumurtalarımızı sırası ile kırıp hamurumuzu yoğuralım.yani önce bir yumurtayı kiralım ve hamuru iyice mikserle çırpalım,sonra diğer yumurtayı ve yine çırpalım,derken bu sekidle tüm yumurtaları bitirelim.En son olarak kabartma tozunuda katip çırpmaya devam edelim.

Yağlı kağıtları resimdeki gibi kareler şeklinde kesip üzerlerini yağlayalım.Hamurumuzu şekil vereceğimiz torbaya koyup halka şekli vererek yağlı kağıtların üzerine sıkalım.Tavamıza sıvıyağ koyup kızdıralım ve sonra ocağın ayarını düşürelim,Yağlı kağıttaki hamuru kağıdıyla birlikte kaldırıp tavamıza çevirelim.tavadaki yağ kağıda değdikçe hamur kağıttan kolayca sıyrılıp tavada kalıcaktır.Tatlımızı önlü arkalı güzelce kızarana kadar pişirelim ve tabağımıza alalım.Üzerine süreceğimiz glasuru hazırlayalım.Pudra şekerine limon suyu katip iyice karıştıralım ve tatlılarımızın üzerine sürelim.Arkadaşlar türkiyedeki çoğu takipçimiz bu glasuru puding sanıyor ama değil,bu kuru şeker ve limonlu mayhoş bir tadı var.Almanyada herkez çok sever bu tadı.Ama glasurlu istemeyenler üzerine bolca pudra şekeri serpiştirip öylede tüketebilirler.Muhteşem bir lezzet.Pamuk gibi bir tatlı oldu

__________________
░░░░𝑉𝑎𝑧𝑔𝑒𝑐𝑡𝑖𝑚 𝑖𝑛𝑎𝑛░░░░
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
spritzkuchen, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Orjinal Amerikan Kurabiyesi Tarifi, Cookie Tarifi Sarya Tatlılar 0 02 Nisan 2021 13:54
Diamond Ring Tarifi (Elmas Yüzük Tarifi) Sarya İçkiler İçecekler 0 01 Nisan 2021 20:44
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi Sarya İçkiler İçecekler 0 01 Nisan 2021 20:39
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi Sarya İçkiler İçecekler 0 15 Mart 2021 18:58
Tahıllı Meyveli Yoğurt Tarifi - 6. Aylık Bebek Yemek Tarifi PySSyCaT Bebek Mamaları 0 16 Şubat 2016 15:45