IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Kasım 2011, 20:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adresi Rahat Buldunuz mu?Sormak İstediğiniz Bir şey Var mı?- Didem Tekin




Biri başlangıç; diğeri de sona gelindiğini gösteren iki soru cümlesi. İş görüşmelerinin nasıl başladığı kadar nasıl bittiği de kritik öneme sahip. İlk izlenimin öneminden bahsetmeyeceğiz ancak selamlaşmanın hemen ardından gelen havadan sudan bahsetme aşaması hakkında ipucu verebiliriz. Bu bir ısınma turu ama hakkınızdaki ilk izlenim tam da bu anlarda oluşur. Bu aşamada en sık yöneltilen soru, ‘adresi rahat buldunuz mu’dur.

Görüşme büyük şehirlerden birinde gerçekleşiyorsa hemen trafiğin ne kadar yoğun olduğundan dem vurulur. Sonuçta herkesi ilgilendiren ortak bir konu, her iki taraf için de stresli olan mülakatın sıcak bir havada başlamasına yardımcı olur. Konu ister küresel ısınmanın etkisi, ister bezdirici trafik olsun, cevap verme şeklinize bakılır. Olumsuz bir konudan da bahsediyor olsanız karşı taraf şikayet hattı olmadığına göre ılımlı bir tonda görüşünüzü dile getirmeniz mümkün. Adresi bulmak için akla karayı seçmiş, yanlış tarif almış, kilitlenmiş trafikte, geç kalma korkusuyla gerim gerim gerilmiş olsanız bile… Eğer bu nedenle görüşmeye gecikmişseniz o zaman zaten kısaca bahsedip özür dilemek lazım. Sonuçta ses tonunuz negatif olmamalı. Tatsız bir konuyu bir de gergin bir tonda dile getirmenin ne yararı var?

Bir şeyler alır mısınız? Özellikle yeni mezun genç arkadaşların önemli bir kısmı bir şeyler içmek konusunda rahat davranıyor ama bu, pek fazla önerilen bir durum değil. Kurumsal firmalarda hoş karşılanmaz ama size sigara ikram edilirse kibarca reddetmek en iyisi. Diğer ikramlarda da aynı şekilde davranılması öneriliyor. Bunun gerekçeleri de sıcak çay fincanına çarpıp dökme, ağzınıza attığınız kurabiyenin konuşmanıza engel olması veya içecekle ilgilenirken konsantrasyonunuzun kaybolması ihtimali.

Sorunuz var mı? Ve görüşme bitmek üzere. Güzel bir final için bu sorunun da üstesinden gelmek gerek. Ama şunları sorarak değil: Kabul edilirsem ne kadar ücret alacağım? Mesai kaçta bitiyor? Cumartesileri de tatil mi? İçinizi kemiren bu soruların cevabını, ileride zaten öğrenirsiniz. Peki ne soracaksınız? Kurumun büyüme politikasını, kurumsallaşma aşamalarını, kabul edilirseniz ne tür sorumluluklarınız olacağını, bölümde kaç kişi çalıştığını, eğitim ve kendinizi geliştirme imkanlarını… Bu soruyu, işi almak için son kozunuz olarak kullanın.

Alıntı.

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
buldunuz, didem, istediğiniz, musormak, rahat, tekin, var, şey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rahat bir sohbet mi, rahat bir uyku mu? Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 25 Eylül 2011 14:10