IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sue

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Temmuz 2012, 12:01   #1
Çevrimdışı
Sue
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İş hayatında İstenmeyen 10 Karakter




İş hayatında İstenmeyen 10 Karakter

Boyner Yayınları tarafından yayınlanan ‘‘Zor insanlarla baş etme yolları’’ adlı kitapta ‘‘en istenmeyen kişiler’’ listesi veriliyor ve bu kişilerin davranış özellikleri anlatılıyor.

Bu özellikler ‘‘Tank pusudan vuran el bombası çokbilmiş bilir geçinen peki efendimci ikircikli yok bir şeyci olmazcı sızlanmacı’’ olarak sıralanıyor.

Kitapta ‘‘En istenmeyenler listesinin başındaki 10 kişi’’nin teşhir edildiği ilk bölümde kişilere ‘‘anlama merceği’’ takmanın yolları ve ‘‘Cehenneme giden yolun iyi niyet taşlarıyla döşeli olduğu’’ anlatılıyor.

Kitapta en kötü hallerindeki insanları temsil eden 10 özgül davranış ‘‘Tank pusudan vuran el bombası çokbilmiş bilir geçinen peki efendimci ikircikli yok bir şeyci olmazcı sızlanmacı’’ olarak sıralanıyor.

Dr. Rick Brinkman ve Dr. Rick Kirschner tarafından hazırlanan ve orjinal adı ‘‘Dealing with People You Can"t Stand’’ olan kitapta ‘‘En istenmeyenler listesinin başındaki 10 kişi’’nin davranış özellikleri şöyle anlatılıyor:

Tank
Bazen girgin ve kaba bazen gürültücü ve dayatıcı bazen de bir lazer kadar yoğun ve cerrahi titizliğe sahip bir tavırla karşınıza çıkan Tank amaç için her şeyin mübah olduğunu düşünür. Ondan merhamet beklemeyin. Tank dövüşken sivri dilli öfkeli son sözü söyleyen ısrarcı ve saldırgan davranış biçiminin timsalidir.

Pusudan vuran
Bu örtülü operasyon uzmanı zayıf noktalarınızı belirleyerek size karşı kullanır. Bazen arkanızdan sabotajlara girişir bazen de kalabalığın önünde sizi kasıtlı olarak küçük düşürür. Pusudan iğneleyici ve küçümseyici sözlerle sizi aptal yerine koyar.

El bombası
Pimi çekilmiş el bombası yerinde duramaz ve saçtığı şarapneller menzildeki herkesi vurur. Ardından duman dağılır ve toz diner ve döngü bir kez daha kritik külteye varmak üzere hareket geçer. Kısa bir sükunet döneminden sonra el bombası o anki durumla hiç ilgisi olmayan konularda atıp tutarak hedef gözetmeksizin patlar.

Çok bilmiş
Bu kişi her şeyin yüzde 98"ini bilir yeter ki ona sorun. Bildiği ne varsa size anlatır sizin pespaye fikirlerinizi dinlemeye bir saniye bile ayırmaz. Nadiren kendi görüşünden kuşku duyar düzeltme ve karşı çıkma çabalarına çok az hoşgörü gösterir.

Bilir geçinen
Böyle bir karakter pek fazla şey bulmaz ama bunu bir mani olarak da görmez. Kerameti kendinden menkul bu tür kişiler abartma yüksekten atma yanıltma ve saptırma yoluyla sizi doğru istikametin dışına iter. Her zaman herkesi kandıramaz sadece dikkati çekmek için insanların bir kısmını yeteri kadar bir süre kandırabilir bir de yeterince insanı her zaman kandırabilir.

Peki efendimci
İnsanlarla çabuk uyuşan peki efendimcinin kabarık bir tutulmamış ve kırılmış sözler sicili vardır. Hiç kimseyi memnun etmemesine rağmen memnun etmek için aşırı taahhütler altına girer! İnsanları mutlu etme ve çatışmalardan kaçınma uğruna uzun boylu düşünmeden her şeye "evet" deyiverir.

İkircikli
Hayati bir kararla karşı karşıya kaldığında iş işten geçene kadar konuyu ertelemeye çalışır. Ama sonunda kararın kendiliğinden oluştuğu bir noktaya varılır bunda da kendileri dışında kimsenin kusuru yoktur. Çoğu kararlarda da artık çok geç olan bir noktaya gelinir.

Yok birşeyci
Size hiçbir şey anlatmadığı için ne olup bittiğini bilemezsiniz. Sözlü ya da sözsüz geri iletim yok. Ağzına mühür vurur ve sanki siz orada değilmişsiniz gibi gözleri ötelere dalar.

Olmazcı
"Her çıkışın bir inişi vardır" der. Bundan çıkarılabilecek sonuç da düşenin bir daha ayağa kalkmaması gerektiğidir. Kasvet dolu ve cesaret kırıcı olan bu kişi başkalarını da umutsuzluğa sürükler. Yumuşak mizaç kisvesine bürünmüş bu kişi beyhudelik çaresizlik ve umutsuzluk uğruna hiç bitmeyen bir kavgayı sürdürür.

Sızlamacı
Hayatına dönük bir plan vardır ama bu planın içinde o yoktur. Bunun yerine kendi kederi içinde yalpalar hiç durmaksızın sızlanır ve bütün dünyanın yükünü kendi omuzunda taşır. Haksızlığa uğradıkları dünyada kendilerini çaresiz ve ezik hissederler. Sorunlarını size yansıtırlar ama çözüm önerince de kötü arkadaş olursunuz.

Zor insanlarla uğraşma şeçenekleri

Kitapta zor insanlarla uğraşırken her zaman herkesin önünde bir seçenek olduğu da belirtiliyor.

Durup hiçbir şey yapmamak
Beraberinde sıkıntı çekmeyi ve elinden bir şey gelmeyecek birine yakınmayı da getirir. Durum zamanla daha da kötüleşir. Elinden hiçbir şey gelmeyenlere şikáyette bulunmak sonuç alıcı tedbirlere başvurmayı ertelerken moral bozukluğuna ve verimliliğin azalmasına yol açar.

Çekip gitmek
Bazen en iyi seçenek kalkıp gitmektir. O kişiyle uğraşmak artık anlamsız geldiğinde yapılacak en anlamlı şey oradan uzaklaşmaktır. Durum kötüye gidiyorsa. söylediğiniz her şey işleri daha da bozuyorsa ve kontrolü kaybediyorsanız ihtiyatlı olmanın cesaret olduğunu hatırlayıp oradan uzaklaşın.

Bakışınızı değiştirmek
Tahammül edilmesi zor insan huyunu devam ettirse de siz onu farklı görmeyi farklı işitmeyi ve farklı hissetmeyi öğrenebilirsiniz.

Davranışınızı değiştirmek
Tahammül edilmesi zor insanlara yaklaşımınızı değiştirdiğinizde onlar da sizinle ilişkilerinde yeni yaklaşımları öğrenmek zorunda kalır. Yine de en sorunlu davranış biçimleriyle başa çıkmayı sağlayacak etkili ve öğrenilebilir stratejiler vardır. Nelerin gerekli olduğunu ve nasıl yapıldığını bir kez öğrendiğinizde istenmeyen bir durumla başa çıkabilir ve bunu zahmete değer bir sonuca doğru yöneltebilirsiniz.

-alıntı-

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
istenmeyen, karakter, İş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstenmeyen modlar NetbuS mIRC Scripting Hazır Kodlar 0 24 Ekim 2008 14:06