IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Aralık 2012, 19:13   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
RTÜK Uzman Yardımcılığı Hakkında Herşey




GÖREV ve YETKİLERİ



Uzman Yardımcılarının görevler ve yetkileri şunlardır;

a) Görevlendirildikleri dairenin faaliyetlerine katkıda bulunmak,
b) Uzmanlarca yapılacak araştırma, inceleme ve diğer çalışmalar için gerekli dokümanları toplamak, tek başına araştırma ve inceleme çalışmaları yapmak,
c) Mesleki bilgilerinin geliştirilmesinde yararlı olacağı daire başkanlıklarınca da öngörülen yayınları takip ederek, okudukları yayınların özet ve eleştirilerini kapsayan bir raporu üç ayda bir bağlı olduğu daire başkanına vermek,
ç) Uzmanlarla birlikte kurum içi ve kurum dışı toplantılara katılmak,
d) Görevlendirildikleri dairenin hizmetleriyle ilgili sorunları hakkında görüşlerini bildirmek,
e) İlgili daire başkanı veya birlikte çalıştığı uzman tarafından verilecek benzeri diğer görevleri yerine getirmektir.





ÇALIŞMA DÜZENLERİ



Uzman ve Uzman Yardımcılarının çalışma yeri Ankara'dır. Rotasyon uygulaması söz konusu değildir. Uzman yardımcıları, görevlendirildikleri daire başkanlıklarında, Daire Başkanı ve uzmanlar gözetiminde çalıştırılırlar.




UZMAN YARDIMCILARININ YETİŞTİRİLMESİ



Üst Kurula atanan uzman yardımcıları için, Eğitim Dairesi Başkanlığınca hizmet birimlerinin görüşleri alınmak suretiyle çalışma ve yetiştirme planı hazırlanır. Aday, bu plan çerçevesinde asaleten atama süresi olan bir yıldan az olmayacak ve iki yılı geçmeyecek şekilde görevlendirildiği birimlerde staj yapar. Çalışmalarının sonunda bir rapor hazırlayarak en son görev yaptığı dairenin başkanına verir. Raporda birimlerdeki çalışmalarını, incelediği mevzuatı özetler, görüş ve düşüncelerini belirtir. Bu raporla birlikte, yanında çalıştığı daire başkanları da adayın bilgisi ve genel davranışları, konulara yaklaşımı, iş disiplini, sosyal ilişkileri gibi konularda hazırlayacakları bir raporu Eğitim Dairesi Başkanlığı aracılığıyla Personel Dairesi Başkanlığına gönderirler.
Adayın raporu ile ilgili daire başkanlarının aday hakkındaki kanaat raporları birlikte değerlendirilir. Bu değerlendirme sonucunda başarılı bulunan adayların memuriyet asaletleri Üst Kurul Başkanınca tasdik edilir.





YURTDIŞI İMKANI



Üst Kurul, ihtiyaç gördüğü konularda uzman ve uzman yardımcılarını Üst Kurulca onaylanarak tespit edilen eğitim programları çerçevesinde araştırma yapmak, mesleki bilgi ve deneyimini arttırmak amacıyla en fazla bir yıllık süre için yurtdışına gönderebilir.
Yurtdışına gönderilecek uzmanların ve uzman yardımcılarının Almanca, Fransızca, İngilizce ya da Üst Kurul kararıyla belirlenecek yabancı dillerden birisini, yurtdışındaki eğitim programlarını takip edebilecek düzeyde bilmesi şarttır.
Uzman ve uzman yardımcılarının, gerekli olan dil için KPDS’den en az 70 puan almış veya buna denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olması gerekir. Uzmanlar ve uzman yardımcıları yurtdışı eğitim programının sona ermesinden itibaren, yurtdışında geçirdikleri sürenin iki katı kadar mecburi hizmete tabi tutulurlar.
Uzmanlar ve uzman yardımcıları, dönüşlerinden itibaren en geç iki ay içinde, eğitim programı kapsamında yaptıkları çalışmalar ve diğer hususlar hakkında hazırlayacakları raporu birim amiri kanalıyla Üst Kurul Başkanlığına sunmakla yükümlüdürler.





ÖZLÜK HAKLARI ve MAAŞLARI



RTÜK kurumunun özerk olması sebebiyle personelin özlük hakları, genel kamu personel rejiminin dışında, kendi teşkilat kanununa göre düzenlenir.

Uzman Yrd. Maaşı; 2450
Uzman Maaşı; 3050dür.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hakkında, herşey, rtÜk, uzman, yardımcılığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
C# Hakkında Herşey. Dilara C# 29 05 Temmuz 2009 07:06
İRC Hakkında herşey!! aLLeN34 mIRC Scripting Sorunları 0 26 Mart 2007 00:40