IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Şubat 2013, 11:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beden dili ile başarılı iletişim tekniği




İnsan, beden ve ruh arasındaki ince çizgiyi fark ettiği zaman kendini daha iyi ifade etmeye başlar. Çünkü beden, aslında bir vücuttan çok daha ötedir. Ruhumuzun ve düşünce dünyamızın somut haldeki yansıması olarak da ifade edebileceğimiz bedenimiz, diğer insanlarla iletişim açısından önemli bir rol oynar.

İnsanlarla iletişim kurmak için kullandığımız duyu organlarımızın yanı sıra, bedenimizin diğer bölgeleri de kendimizi ifade etmek için kullanılabilir. Vücudumuzun hemen her alanını kullanarak kurduğumuz iletişim yeteneğine ‘’ Beden Dili ‘’ denir ve bu dil, iletişim alanında oldukça güçlüdür.

Beden dili, olumlu yanlarıyla beraber bir takım olumsuz özellikleri de yanında getirir. Çünkü beden dilimiz, hiç olmaması gereken anlarda veya yerlerde bizi ele verebilir. Karşımızdaki insanın bilmemesi gereken bir hissimiz, bedenimizde yaşanan hareketler dolayısıyla ona rahatlıkla aktarılabilir. Aynı durum tersi pozisyonlar için de geçerlidir. Bu durumda beden dilinin bu özelliği, olumlu bir role bürünür.

Bazı zamanlar, insanlardan öğrenmemiz gereken ya da bilmemizin yarar sağlayacağı durumlar söz konusu olabilir. Bu tür anlarda beden dili bilgisi, bizi farklı ve üstün kılacaktır. Karşımızdaki kişi konuşmasa dahi onun düşüncelerini bedeninden okuyabilir, düşünce ve hareketlerimizi de bunun üzerine şekillendirebiliriz.
Beden dili, hem iş hayatında; hem de sosyal hayatta bir hayli işimize yarar. İnsanlarla iletişim kurarken daha sağlıklı adımlar atmamıza yarar ve bu durum bizi insan ilişkilerinde başarılı kılar. Özellikle aile ve iş hayatında büyük sorumluluk sahibi kişilerin, beden dilinde başarılı olması gerekir.

Büyük sorumluluk sahibi olan kişi, gerek kendi düşüncelerini basit bir beden dili tekniği ile karşı tarafa iletebilmeli, gerekse karşısındaki kişinin düşüncelerini beden dili yeteneği sayesinde rahatça anlayabilmelidir. Bu özelliklere sahip kişiler, her zaman toplum tarafından benimsenir ve soyut toplum sıralamasında üst konumlarda kabul edilir.

__________________
be positive..


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başarılı, beden, dili, ile, iletişim, tekniği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göz Ovuşturma: Beden Dili Ruj Kişisel Gelişim 0 06 Eylül 2011 15:49
Beden Dili İle Yalan Ruj Kişisel Gelişim 0 05 Eylül 2011 20:02
Beden dili(n) ne diyor? Hayal Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Nisan 2010 09:29