IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 31 Ocak 2014, 16:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Moralinizi Düzeltecek 9 Öneri




Koklayın, Rahatlayın

Kokladığımız kokuların ruh halimize sandığımızdan çok daha fazla etkisi vardır. Sonbahar depresyonunun etkilerini hissediyorsanız özellikle sandal ağacı, fesleğen, lavanta, paçuli, gül kokularını bolca koklayın.

Renkler Sizi Canlandırsın

Sonbahar depresyonu döneminde gri, siyah gibi pastel renkleri değil de özellikle turuncu, kırmızı gibi canlı ve uyarıcı renkleri tercih edin.

Hayattan Mola İsteyin

Bazen gerçekten çok bunalıyor ve hayatın üzerinize doğru geldiğini hissediyor olabilirsiniz. Ancak asla pes etmek yok. Nasıl ki bir basketbol maçında oyun kötü giderken bir mola alınır ve oyun yeniden programlanır. Siz de kendi kendinizin koçu olun ve hayattan yarım saat mola alın. Geriye doğru iyice gerilerek ve sonrasında esneyerek arkaya doğru yaslanın.
Nefesinize konsantre olarak gittikçe kaslarınızın gevşediğini hissedin. Her nefes alınışınızda kendinizi esnek bırakın. Bu esnada olumlu düşüncelerle beyninizi rahatlaymaya çalışın. Kendinizi tam bir bolluk, sağlık ve zenginlik içinde düşünüp o anın gerçek olduğunu hissedin. Eğer biliyorsanız reiki, meditasyon gibi yöntemlerin veya biliyorsanız dini ritüellerin olumlu dua tekniklerini uygulayın.

Güneşe Dönün

Gün ortasında tercihen öğle saatlerinde mutlaka 10-15 dakika güneş ışığına çıkın. Sonbaharı yaşadığımız bu günlerde güneş ışığı temel ihtiyacımız ve enerji kaynağımız. Kemiklerin gelişmesi, cildin kendini yenilemesi, hormonların canlanması için güneş ışınlarına önemli derecede ihtiyaç var.
Hava kapalı dahi olsa öğle saatinde balkona çıkmak bile size iyi gelecektir.

Sarı Kantarondan Faydalanın

Sarı kantaron üzerinde en çok çalışılan bitkilerden biridir. Doğal antidepresan etki gösterir. Yan etkisi düşüktür, alışkanlık yapmaz. Hafif ve orta şiddetli depresyona karşılı olumlu etkiliyken ağır depresyona önerilmez.
Reçeteli ilaç kullanan kişilerde hekim kontrolü olmadan kullanılmaması gerekir. Sarı kantaron hapları genelde güvenlidir.

Omega 3'ten Yararlanın

Omega 3 yağı en çok somon, uskumru, sardunya gibi balıklarda, bitkisel olarak ise başta keten tohumu olmak üzere; ceviz, semizotu ve taze fasulyede bulunur. Omega 3 yağını egzama türlerinde, sinir sistemi bozukluklarında ve depresyondan korunmada faydalıdır. Bilinen ciddi yan etkisi yoktur. Balık türlerine karşı alerjisi olanlar ve kan sulandırıcı ilaç kullananlar doktor kontrolünde omega 3 yağı kullanmalıdır.

Baharatları Kullanın

Kırmızı pul biberin içindeki doğal bir kimyasal maddenin insanı canlandırıcı ve kısmen de antidepresan etkisinin olabileceği hakkında pek çok araştırma konusu bulunuyor. Kırmızı pul biber dışında; nane, limon, zencefil, melisa baharatları da yarar sağlayabilir.

Spor Yapın

Sporun antidepresan etkisi tartışılamaz. Tercihen açık havalarda yapılacak düzenli egzersizler depresyona karşı koruyucudur ve size kendinizi iyi hissettirecektir.

Hayvan Besleyin

Karşılıksız sevmek de faydalıdır. Kedi ya da köpek bakmak, çiçek yetiştirmek çok faydalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
9, düzeltecek, moralinizi, öneri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Moralinizi Yükseltecek Değişiklikler Ezgi Kişisel Gelişim 0 13 Kasım 2011 11:19
Yazılım hatasını koç öğrencileri düzeltecek aLya Haber Arşivi 0 13 Ekim 2011 09:29