IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sara

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 16 Nisan 2022, 07:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ÇOK ZEKİ İNSANLAR BU 8 BECERİYE SAHİPTİR




ÇOK ZEKİ İNSANLAR BU 8 BECERİYE SAHİPTİR

Akıllı insanlar sadece ortak zekaya sahip değildir. Bir anket, aynı zamanda hangi becerilere sahip olduklarına dair heyecan verici sonuçlar verdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akıllı insanların ortak noktaları vardır

Çok zeki insanlar kıskanılır. Özellikle bu anketin sonuçlarını gördükten sonra. Quora platformu, çok zeki insanların zekalarına ek olarak (veya belki de bu nedenle) hangi niteliklere sahip olduğunu öğrenmek için 100'den fazla kişiyle bir anket yaptı ve bazı şaşırtıcı şeyler keşfetti. Bilimsel olarak doğrulanmış sonuçlardan bazıları şunlardır:

1. ÇOK UYUMLUSUNUZ

Bazı kullanıcılar, zeki insanların farklı durumlarda esnek ve çok uyumlu olduğunu buldu. Akıllı insanlar , durum veya sorun ne olursa olsun, çok çözüm odaklı davranırlar .

Son zamanlardaki psikolojik araştırmalar bu varsayımı desteklemektedir: zeka, çevre ve durumla mümkün olduğunca daha etkili ve uygun bir şekilde başa çıkmak için kişinin davranışlarını değiştirme ve uyarlama faktörü ile ilişkilidir.

Ayrıca: Bu 5 özelliğe sahip insanlar özellikle zekidir!

2. BİLMEDİKLERİNİ BİLİYORLAR


Araştırmanın bir başka sonucu da, çok zeki insanların bir şey bilmediklerini veya belirli bir konuya aşina olmadıklarını kolayca kabul edebilmeleridir . "Bilmiyorum" demekten çekinmiyorsun. Bunun yerine, yakında bilmenizi sağlarlar.
Bir çalışmadaki araştırmacılar bu sonucu doğrulayabildiler. Birisi ne kadar az zekiyse, bilişsel yeteneklerini o kadar fazla abarttığını keşfettiler . Öyle mi düşünmüştün?

3. DOYUMSUZ BİR MERAKINIZ VAR

Albert Einstein'ın "Hiçbir özel yeteneğim yok, sadece tutkulu bir şekilde merak ediyorum" dediği söylenir. Anket ayrıca çok zeki insanların (kaçınılmaz olarak) apaçık şeylerden etkilendiğini ortaya koydu . Başkalarının basitçe kabul ettiği şey, onlar için sorgulanan büyük, heyecan verici bir katma değere sahiptir.
Bu sonuç 2016 yılında yapılan araştırmalarla da karşılaştırılabilir . Araştırma sonuçlarına göre çocukluk çağındaki zeka, açıklık ve merak ile yetişkinlikteki entelektüel merak arasında bir bağlantı vardır.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


4. AÇIK FİKİRLİSİNİZ

Anketin bazı kullanıcıları, zeki insanların her zaman yeni fikirlere ve fırsatlara açık olduğunu belirtti. Örneğin, başka görüşleri kabul etmeleri, daha yakından bakmaları ve onları sorgulamaları da mümkündür. Yine merak faktörü görülebilir.Psikologlar ayrıca açık fikirli insanların genellikle daha yüksek IQ'ya sahip olduklarını söylüyorlar.

5. ÖZ KONTROLÜNÜZ YÜKSEK

Anket ayrıca zeki insanların dürtüselliklerinin üstesinden gelebildiklerini ve kendilerini kontrol edebildiklerini buldu. Çok hedef odaklısınız, her şeyi kapsamlı bir şekilde planlıyorsunuz ve yoğun bir şekilde alternatifler arıyorsunuz.
Bilim adamları da bu varsayımı doğrulayabildiler. Kendini kontrol etme ve zeka arasındaki bağlantıyı keşfettiniz . Bir çalışmada, katılımcılar iki finansal ödül arasında seçim yapmak zorunda kaldılar: hemen daha küçük bir ödeme veya daha sonraki bir tarihte daha büyük bir ödeme. Sonuçlar, daha büyük ödemeyi daha sonra seçen katılımcıların (öz kontrol) zeka testinde daha iyi performans gösterdiğini gösterdi.

Pssst: Bu 3 soruyu cevaplayabiliyorsan zekisin demektir.

6. KOMİKLER

Ankete katılan kullanıcılar, aynı zamanda, yüksek zekalı insanların büyük bir mizah anlayışına sahip olma eğiliminde olduklarını belirttiler .
Ve bilim adamları aynı fikirde. Bir çalışmada , örneğin komik hikayeler yazabilen insanların daha zeki olduğunu buldular.

7. EMPATİKSİNİZ

Anket sonuçları ayrıca, zeki insanların , meslektaşlarının ne düşündüğünü ve hissettiğini neredeyse hissedebildiğini gösteriyor.
Ve bu aslında doğru! Bazı psikologlar , zeki insanların empatisinin , başkalarının ihtiyaçlarına ve duygularına göre ayarlandığını doğrulayabilir . Duygusal zeka özellikle güçlüdür.

8. ÇOK TEREDDÜT EDİYORSUN

Bazı kullanıcılar, akıllı insanların günlük işleri ikinci plana attığını, tereddüt ederek ve hangi şeylerin daha önemli olabileceğini düşündüklerini belirttiler.
Ve bu da bilimsel olarak doğrulandı. Psikolog Adam Grant , ertelemenin inovasyonun anahtarı olduğunu söylüyor . Özellikle son derece zeki insanlar başarılı yenilikler yaratabilirler.

__________________
░░░░𝑉𝑎𝑧𝑔𝑒𝑐𝑡𝑖𝑚 𝑖𝑛𝑎𝑛░░░░
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
akil, albert einstein, zeki, zeki insanlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnsanlar Sarya Serbest Kürsü 0 27 Aralık 2021 13:20
İnsanlar yeSa Resimli Şiirler 0 17 Ocak 2021 02:29
İnsanlar, Bitkiler, Hayvanlar ve Diğer(!) İnsanlar Aze Düşünen Beyinler 22 30 Nisan 2016 20:31
İnsanlar ~ Gravity Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 01 Ekim 2009 00:52
Zekı ınsanla ugrasmak zordur Süslü Komedi ve Mizah 1 14 Ocak 2009 14:45