IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Temmuz 2014, 19:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rekabete "Fair Play" Ruhu Gerek!




Önce yerini tespit edelim. Oyun alanı mı? Yoksa savaş alanı mı? Bulunduğumuz yer neresi? Sonra oyuncuları tespit edelim. Rakiplerimiz mi? Yoksa düşmanlarımız mı? Bunların cevabını verdikten sonra ancak nasıl hareket edebileceğimizi nasıl oynayacağımızı bilebiliriz. Buradaki ''bakış açımız'' geleceği ve geleceğimizi belirliyor. Günümüz iş hayatının en büyük problemlerinden biri de ''rekabeti bilmemek''''bilememek''. Her konuda rekabet olabilir ve olacaktır da. Bu gerçeği hepimizin kabul etmesi gerekir.

Rekabetin olmadığı ıssız adalar bile kalmadı artık coğrafya kitaplarında. Sadece iki yer kaldı rekabetin olmadığı rüyalarımız ve toprağın bir buçuk metre altı. Sonuç olarak rakiplerimizin her zaman her yerde olacağını kabullenmemiz ve rekabet etmeyi bilmemiz gerekiyor. Nedir rekabet? Hayatta kalma mücadelesi mi? Yoksa kendini geliştirip zor ve kaygan zeminlerde iş yapabilme sanatı mı? Bu rekabet ortamı aslında insanın doğumuyla başlıyor. Anne baba sevgisi için rekabet kardeşleriyle rekabet yemek için oyuncak içinders için not için sevgili için rekabet. Sonrasında akıl için para için şan şöhret içindaha fazlası için hayatta kalabilmek için. Dolayısıyla rekabetin de öğrenilmesi gerekir. Rekabet öldürme eylemi değildir insanların içindeki vahşi hayvanı ve vahşeti uyandırmamalıdır.


Rekabet hayatta kalabilme eylemidir. İnsan olma gelişimini tamamlayamamış egosu gelişmemiş olanlar rekabeti bilmezler ve bir türlü de öğrenemezler. Bu kişileri en iyi trafikte ayırt edebilirsiniz. Emniyet şeridini işgal edenler her türlü trafik kuralını ihlal edenleruyanların da aklından şüphe edenler her şeye yalnızca kendilerinin haklı olduğunu düşünen bu zavallı kişiler rekabeti savaş olarak görenlerdir. Bırakın rekabeti bu kişiler iş yapmayı da bilmezler. Başkalarını aldatmalarının derecelerine göre de kendi başarılarını değerlendirirler. Rekabeti bir savaş olarak gören ve rakibini öldürmeye programlananlar unutmasınlar ki savaş herkese ölüm getirir. Oysa rekabet edebilmemiz için hayatta kalmamız gerekir.

"Rekabet ve İşbirliği" bu çok önemli iki kavramın bir arada yaşatılmadığı günümüz iş hayatı bizi zorlayacak. Gelecekte rakiplerle el ele olmak bile var. Bunu başaramayanlar asıl o zaman ölecekler rakipleri değil sistem onları dışarıya atacak. Oysa rekabet tek seslilikten çok sesliliğe geçiştir. Çıtaların yükseltilip mükemmelliğe yaklaşılmasıdır. Entrikaların ve yüzsüzlüklerin savaşı değil aklın yaratıcılığın ve dehanın sergi alanıdır. Rekabette zekanın pırıltılarıdır gözlerimizi kamaştıran kılıçların ışıltısı değil. Rekabeti bir savaş olarak görenlerrekabet ortamını savaş alanına çevirenler kendilerine de bir mezar kazmayı unutmasınlar. Zira savaşta kazanmak da var kaybetmek de. Ve tarih nice büyük savaşlar kazanmış olanların da kaybettikleri bazı savaşlar olduğundan bahseder. Aydın bir gelecek için doğan çocuklarımız rekabeti öğrenmeli. Gün gelir güç dengeleri değişebilir her şey değişebilir çocuklarımız bunu bilmeli. Siz siz olun rekabette ''fair play''den şaşmayın. Rakibinizi yaşatarak oyunu kazanmaya çalışın.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
fair play, gerek, rekabete, ruhu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Araştırma: "Free-to-Play Oyuncularının Sadece %2.2'si Ödeme Yapıyor" RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 09 Nisan 2014 22:16
"Survivor ruhu taşımayanı götürmem" Milencer Haber Arşivi 1 18 Haziran 2012 13:56
PLAY: "GoW 4 ve Syphon Filter 4, Şubat Ayında" KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 23 Ocak 2012 13:33
"Stilize Gezgin Ruhu" Hayal Ah Kadınlar 0 25 Temmuz 2010 14:18