IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Temmuz 2014, 19:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cennet Mektupları - Bugün Güzel Zaman Geçirin




Tanrı dedi ki:

Bugün güzel zaman geçirin. Böyle yapmaya şimdiden karar verin. Bu her şeyi anlama çabası kafidir artık. Her şeyi yerli yerine oturtma çabası kafidir. Dünyadaki hayat tek bir yerde durmaz ki. Öyle olması gerektiğini düşünebilirsiniz ama değildir işte. Dünyada geçip gitmeyen tek bir saniye dahi yoktur ki.

Bugün güzel zaman geçirin. Hayatın her bir mikro evreninin tadını çıkarın bugün. Keyif almak için sizindir bu hayat.


Çılgınlar gibi heyecan içinde vakit geçirmeniz gerektiği gibi bir şeyi kast etmiyorum ben. Günün tadını çıkarmanızı günden keyif almanızı söylüyorum. Tadını çıkarın tadını çıkarın. Yağmur yağsa bile havanın tadını çıkarın keyif alın. Toprağı yağmurdan mahrum bırakır mıydınız acaba? Sadece gün ışığından yana bir ısrar içinde olur muydunuz? Sıcağın ya ada soğuğun var olmamasını ister miydiniz gerçekten? Karı ya da çölleri olmayan bir dünyadan yana olur muydu tercihiniz? Dünyaya ormanları ve ovaları dahil etmez miydiniz siz?

Haşerelerin vahşi hayvanların ya da uykunuzu bölecek diğer herhangi bir şeyin olmadığı bir dünyayı tercih edeceğinizi söyleyebilirsiniz pek ala.

Sadece en üstün şeylerin yer aldığı bu sıfatların telaffuz edildiği bir dünyayı ister miydiniz gerçekten? Sadece bilgelik ve akıldan teşekkül bir dünyayı? Ne olup biteceğinden kesin olarak emin olduğunuz sağ duyunuzla yönlendirdiğiniz bir dünya? Sorumluluk alarak bunu gerçekten ister miydiniz?

Harici dünyadan kendi mükemmellik anlayışınızı talep eder miydiniz? Kendinize karşı mükemmellik yönünde bir ısrar içinde olur muydunuz? İstemezdiniz canlarım çünkü bu durumda çok zor hareket ederdiniz. Aptallıkları ve hatta sendelediğiniz takılıp düştüğünüz anları kucaklayıp sahiplenmeniz daha hayırlıdır. Bazı yönlerinizin yok olmasını ortadan kalkmasını istiyor olabilirsiniz ama gerçekten mi acaba?

Neden memnunsanız onlardan memnun olun siz. Genç ya da yaşlı olduğunuz için memnun olun. Hayat karşınıza her ne çıkarırsa bunlardan memnun olun. Bunlarda hep bir hayır vardır. Balta girmemiş bir ormanın içinde bile iyi olan pek çok şey vardır. Her şeyin iyi ve hayırlı olduğunu söyleyecek kadar ileri gideceğim ben.

Tüm acizliklerinizle zaaflarınızla da olsa yeryüzünde bir insan olmanız iyidir sizin için. Acizliklerin zaafların hayatta bir yeri vardır. Bunları gerçekten hariç tutar mıydınız? Ortadan kaldırır mıydınız? Herkesi her alanda aynı kılar mıydınız?

Ancak görülse de görülmese de burada önemli olan herkesin zaten aynı olduğudur. Yapısal özelliklerinizi hususiyetlerinizi sevin. Canı gönülden sevin onları.

Diğer herkes gibi olmaya çalışmayın herkesi de kendiniz gibi kılmaya çalışmayın. Çekin ellerinizi.

Yemekler açısından çok farklı lezzetler ve pişirme şekilleri vardır. Kendinizi sınırlamak yerine genişletin sizin.

Yine de katı olma eğilimi içindeyseniz esnemek için kendinizi yüreklendirin. Yaşam şeklinize alışkanlıklarınıza bu kadar da saplanıp kalmayın. Düşüncelerinize bu kadar saplanıp kalmayın. Vaktinden önce ihtiyarlamayın. Ya da hiç ihtiyarlamayın. Eğer bir şey bir şekilde yapılıyorsa diğer bir şekilde de yapılabilir o. Kalbinizi ve zihninizi açık tutun. Hayata izin verin onu içeri alın. Her bir damlasını içeri alın. Fırsatları içeri alın. Fırsatları hizmetkarınız kılın.

Bildiğinizi sandığınız sürece sandığınız denli bilmezsiniz. Her şeyin nasıl olması gerektiğini bilen birisi yerine bir kaşif olun siz.

Size hayatın olduğu gibi olduğunu söylüyorum ben yapısal özelliklerinizden ve duyarlılıklarınızdan da keyif almanızı söylüyorum ve de sınırlarınızı genişletmenizi. Eğer hayat her daim genişleyen gelişip büyüyen bir yapıdaysa sizin de böyle yapmanız gerekir. Kendinize dair her şeyin tadını çıkarın ve ilerlemeye gelişmeye devam edin. Yaşlanıp ihtiyarlamanız köhnemeniz murad edilmez sizin. Bir düzen kurup ömrü billah ondan şaşmamanız murad edilmez. Gelişip büyümenin yollarını bulun böylelikle har daim genç olursunuz.

Kendiniz olmanız iyidir ve gelişmekte olmanız da iyidir. Her ikisini birden yapabilirsiniz pek ala.

Çeviren: Engin Zeyno Vural




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cennet, gecirin, gÜzel, mektupları, zaman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cennet Mektupları - Aşka Düşmek Amelia Kişisel Gelişim 0 03 Temmuz 2014 19:52
Cennet Mektupları - Endişe Kotası Amelia Kişisel Gelişim 0 03 Temmuz 2014 19:51
Cennet Mektupları - Kendinize Bir Hikaye Anlatın Amelia Kişisel Gelişim 0 03 Temmuz 2014 19:50