IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Temmuz 2014, 21:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Geçmişinizden alacağınız 7 hayat dersi




Olgunluk çağınız en doğruları yaptığınız zamanlar olmayabilir. Gençlik yıllarınızdan alacağınız çok önemli dersleri hatırlamakta güçlük çekiyorsanız Pudra.com’un bu yazısı size yardımcı olacaktır.
Gençlikte bazı hatalar yapmış olabilirsiniz ama aslında zannettiğiniz kadar bir hatalar silsilesinden ibaret değildir hayatınızın geçmiş dönemleri. Olgunluk çağınız en doğruları yaptığınız zamanlar olmayabilir.


Geçmişte kredi kartınızı hunharca kullandığınız için şimdi kendinize kızıyor olabilirsiniz ama okul dönemlerinizden alacağınız çok önemli dersler olduğunu da hatırlamalısınız. Hatırlamakta güçlük çekiyorsanız Pudra.com’un bu yazısı size yardımcı olacaktır.

Gelin, hep birlikte geçmişimizden hayat dersi çıkaralım.

Para vermeden de eğlenebilirsiniz

Şimdilerde evle iş arasında mekik dokumaktan dertlisiniz, değil mi? Biraz eğlenmek sizin de hakkınız. Ama bir dakika! Eğlence deyince hemen aklınıza avuç dolusu para harcamak mı geliyor? Biraz geriye dönün ve okul çağlarınızda hiç para harcamadan ya da çok az para harcayarak nasıl eğlenirdiniz, hatırlayın.

Arkadaşlar paradan daha önemlidir

Öğrencilik yıllarında nasıl da önemliydi arkadaşlarınız sizin için, değil mi? Artık iş hayatına girdiniz ve para kazanmaya odaklandınız. Ama para hiçbir zaman arkadaşların yerine geçemez. Kariyer basamaklarını tırmanmak, size önceliğin dostlarınız olduğu gerçeğini unutturmamalı, onlara zaman ayırıp gereken değeri vermelisiniz.

Öğle yemeği için beslenme çantası hazırlamaktan gocunmayın

Tıpkı çocukken yaptığınız gibi öğle yemekleriniz için yanınızda bir beslenme çantası taşımaya ne dersiniz? Hani okul zamanları anneniz size mutfakta ne varsa hazırlayıp verirdi ya, şimdi siz de bunu yetişkinlik hayatınızda uygulayabilirsiniz. Böylece hem evde pişmiş, sağlıklı yemeklerle beslenir hem de dışarıdan yemek satın almak için fazla para harcamamış olursunuz.

Yollar yürümek için sizi bekliyor

Nasıl da arşınlardınız yolları eskiden… Takardınız kulaklıklarınızı, kulağınızda sevdiğiniz türden şarkılar… Ne otobüs, ne dolmuş… Peki, şimdi ne oldu size? Her yere arabanızla ya da taksiyle gitmeye başladınız? Sonra da göbeğinizde yoğunlaşan yağlardan mı şikayet ediyorsunuz. Geçmişi hatırlayın ve o günlerden aslında bir şeyinizin eksik olmadığını, hala öğrencilik çağındaki kadar güçlü olduğunuzu düşünün, kendinizi yürümenin özgürlüğüyle bir kez daha tanıştırın.

Bir yerden başlamalısınız
Kariyerinizi değiştirmek mi istiyorsunuz? O halde en baştaki siz’i düşünün. Hani o ilk mezun olduğunuz zamanlarda özgeçmiş hazırlarkenki halinizi… Bakışınızı, kariyer çizginizi tamamen değiştirmek niyetindeyseniz, her şeyi sıfırlayın ve ne yapmak istediğinizi düşünmeye başlayın.

En iyi hediyeler her zaman mağazalarda satılmaz

Geçmişte sahip olduğunuz para sınırlıydı. Harcama yaparken çok daha ince eleyip sık dokurdunuz belki de. O nedenle sevdiklerinize hediye almanız gerektiğinde para harcamadan bu işin nasıl üstesinden geleceğinize odaklanırdınız. Şimdi sizi ne tutuyor? Hediye almak için mağaza mağaza dolaşmaktan, hep aynı markalardan herkesle aynı hediyeleri almaktan sıkılmadınız mı? O halde sevdiklerinize el yapımı hediyeler sunmaya ne dersiniz?

Kapatın televizyonu
En çok okuduğunuz ve kitaplarla kendinizi beslediğiniz dönem, büyük ihtimalle öğrencilik yıllarınızdı. Şimdi ise iş hayatında okumaya fırsat bulamadığınızdan yakınıyor olabilirsiniz. Öğrencilik döneminde, televizyon karşısında ömür tükettikleri için küçümsediğiniz yetişkinlerin durumuna kendiniz mi düştünüz? Sizi bu durumdan ancak siz kurtarabilirsiniz! Hadi, biraz kapatın televizyonu, eski günlerde kitaplar arasında ne kadar mutlu olduğunuzu hatırlayın ve kendinizi okuma macerasına salın.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
7, alacağınız, dersi, geçmişinizden, hayat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Einstein’dan 10 Hayat Dersi Amelia Kişisel Gelişim 0 08 Mart 2014 21:18
Beş Önemli Hayat Dersi Sue Kişisel Gelişim 0 30 Temmuz 2012 11:55
Hayat Dersi HicRan` Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 09 Şubat 2010 23:52
Hayat dersi? Gravity Serbest Kürsü 4 20 Ağustos 2009 23:20
Smileylerle Hayat Dersi upriSingTech Serbest Kürsü 1 25 Şubat 2008 10:55