IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ocak 2015, 20:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beynimizdeki At Gözlüğü




Nedir bu kapalı olma açık olma laik olma amerikalı olma, fransız olma, hristiyan, yahudi, bilmem ne olma. Arkadaş herşeyden önce herkes insan. Soruyorum Barış ve mutluluk sadece hulya mı? Ona kavuşmak için çok şey yapmaya gerek yok. Mesela kendi zevklerin için, kendi göz zevkin için başkasının kalbini kırıyorsan barışa mutluluğa laik değilsin demektir. Bakın, barışı bozmak için neler gerekir. Nefret, kin, bencillik, doyumsuzluk, silahlanma, sömürgecilik, daha fazla, para, en büyük daha sayamadığım çok şey bunlar barışı ve mutluluğu bozmaya yeter. Savaşla mutlu olmuş, isyanla mutlu olmuş tek bir devlet varmıdır?

Kurtuluş mücadelesi demeyin bana onda bile, evet özgür olduk ama ödenen bedel çok yüksekti. Kimlerin yüreği yandı, kimbilir kaç anne haykırdı, kim bilir kaç kadın dul kaldı, kimbilir kaç çocuk babasını hiç görmeden baba dedi, kim bilir. Bunları bilemezsiniz.

Diğer bir yandan Barış ve Mutluluk için gerkenleride yazayım. Sevginin olması ve Hertürlü ayrışmanın olmaması. Bu yüzden dünyada 200 üzerinde devlet var. Sırf ayrışalım diye düşünün 200 devlet savaş olursa kim kazanacak silah tacirleri, politikacılar… kimler kaybedecek halk siz ve biz. Bu yüzden dünyada bu kadar devlet bu kadar millet var oysa ayrışma olmamış olsaydı şuan birçok şey daha farklı olurdu. Barış ve mutluluk dünya da 200 devlet olduğu sürece, bir o kadar ırk ayrışması olduğu sürece mümkün değil sadece hulya.

Yanlış anlamayın dünayayı savaşla tek bir devlet yapın dememdim bunu başaramazsınız zaten. Cengiz han denedi ömrü yetmedi, yavuz denedi saltanatı kısa sürdü. Dememki zoru seviyoruz. Demek ki kolay olan şeyler bize cazip gelmiyor.

Bizi başta öyle ayrıştırdılar ki, şimdi hepimizin insan olduğunu unutup şu alevi, bak şu sünni, ya buda şii, bak kafirlere bunlarda katolik, aman bunlarda ortodoks, yetmedi bak bu konfucyüs gözümüze at gözlüğü takmadıkları kesinde beynimize at gözlüğü taktıkları kesin. Bu ayrıştırmalardan ve buna körü körüne inanmamızdan anlşılanda bu.

İngilizin senden farkı ne, dili evet sadece dili, afrikalıları senden ayıran ne dili ve rengi diyeceksiniz.
Bakın ülkemize farklı iklimlerde farklı insanlar var. Dünyada öyle afrika sıcak dolayısıyla oranın insnaları bu koşula uymak zorunda. Aksi halde bir çok hastalığa yakalanır. Kutuptaki insanlar beyaz. Beyaz siyah diye ayırdılar yetmedi, ülke ülke ayırdılar yetmedi, dil dil ayırdılar yine yetmedi. Bence artık beynimizin ayrışmalardan vazgeçmesi lazım. Beynimizde ki şu at gözlüklerini çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum.

Peki sizi ne düşünüyorsunuz?











alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beynimizdeki, gözlüğü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık