IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Şubat 2015, 05:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yetmeyen günü nasıl kurtarırız?




"Hiç zamanım yok!", "Kafam çok dolu!", "Artık yetişemiyorum!" şeklinde yakınanlar… İşte size bir kaç minik tüyo. Belki de gününüzü sorgulayacağınız küçük bir fırsat daha…
Çöp tenekesine dönen beyinler
Bilgisayar başında çalışanlar! Ya da internetle haşır neşir olanlar! Arama motorlarında yaptığınız aramalar sırasında amacınızın dışına çıktığınızda ya da sosyal ağlarda takılırken fark etmeden zamanın nasıl da geçmiş olduğunu anlamıyorsunuz, değil mi? Geçirdiğiniz bu zaman, gününüzden çalmakla kalmıyor, amacınız doğrultusu dışına çıktığınız vakitle, belki de hiç ilgilenmediğiniz bin bir obje ve postlar siz fark etmeden altta, beyninizde yer edinme çabası sarf ediyor.
Bir sürü plan, programla dolu olan beyninizin boş olan kısmı daha önemli işlere imza atacakken, doluyor, gün sonunda ise "Meşgul ve artık çok yorgun!" sinyalleri vermeye başlıyor. Hedefine kilitlenip, yalnızca merak ettiği ya da işine yarayacak olan bilgileri alıp çıkanlar, gününü temiz kapatıyor, zihni çöp tenekesine dönmeden huzurlu uykularına dalıp bir sonraki gün için hazırlanıyor.
Evde ve işte organize
Ofiste neredeyse tüm enerjinizi harcamışken, yaklaşan paydos saatiyle eve gitmenin, çocuğunuz ve eşinizle geçireceğiniz birkaç saatin hayalini kuruyorsunuz. Eve geldiğinizde beyninizi hala, bin bir soru işareti, ertesi güne sarkmış işler ya da yarınki iş programıyla meşgul edip duruyorsanız, alınan duş, keyifle yenmesi planlanan akşam yemeği, en sevdiğiniz dizi sizi günün yorgunluğundan kurtaramıyor. Tabii evdeki işler de cabası. Burada herkesin bildiği, ancak uygulamayı unuttuğu en basit gerçeği hatırlatmak isterim size.
Çözüm disiplin ve organize olmaktan geçiyor. Tüm ev ve ofis işlerinizi organize edip, günlük, haftalık ve hatta aylık planınıza harfi harfine uyduğunuz takdirde, keyifle geçireceğiniz akşamın tadını, kafanızda hiçbir soru işareti olmadan çıkarır, günü kapatırken rahatlıkla derin bir nefes alabilirsiniz. Hayatınızın nasıl düzeni girdiğini, hatta kalan boş zamanlarınız için farklı aktivitelere zaman ayırabildiğinize şahit olacaksınız. Yani ofisteki günlük işleri mutlaka aynı gün içinde bitirmekte yarar var. Ertesi güne bırakılan işler kafanızı meşgul ederek keyfinizi kaçırmaya yetiyor.
Mükemmeliyetçiler
Evde, işte ya da hayatınızın herhangi bir yerinde. Mükemmeliyetçi olmaya çalışırken ne kadar da yıpranıyorsunuz, farkında değil misiniz? Biraz sonra tekrar dağılacağını bilerek bir şeyleri düzenleme çabası ya da tekrar tekrar kontrol ederek emin olma dürtüsü. Bu çoğu zaman, yeni neslin en büyük hastalıklarından birine dönerken, hayatınızı cehenneme çevirebiliyor. Unutmayın, bazı şeyler sizin için mükemmel gibi görünse de bir başkası için sıradan sayılabilir.
Sıradanlık ya da normallik kimine göre kötü bir şey olmasının aksine, gününüzü kurtaracak, sizi dinginliğe ulaştıracak en önemli notlardan biri. Ayrıca her şeyi tek başınıza yapmaya çalışmak da büyük hata. Eve yardımcı alamıyorsanız, eşiniz, anneniz, ablanız hatta çocuklarınızdan yardım almayı ihmal etmeyin. Onlara karşı güler yüzlü olmak, onlarla daha çok vakit geçirmek istiyorsanız, evi paylaştığınız kişilerden yardım almak şart. "Hayat müşterektir" sözünü hatırlatmak isterim size.
Annelerin işi zor
Hiçbirimiz kendi annelerimizin yerini tutmayız, bu bir gerçek. Ancak onlar da bizim yaptıklarımızı yapamıyorlar, düşünecek olursak. Hem işte, hem aşta, hem de çocuk bakımında zihnini üçe bölmüş yeni nesil anneler var artık içimizde. Günün neredeyse tamamını "Yapılacak işler" notlarının üzerini çizerek geçiren yeni nesil anneler, kendilerine zaman ayıramazken, birçok işi de tamamlayamadan ertesi güne bırakmak durumunda kalıyor. Artık ben de bir anne olarak, yaşayarak, gözlemleyerek görüyorum ki, en büyük organize eksikliği biz, annelerde. Özellikle de mükemmeliyetçi annelerdenseniz, vay halinize!
Mükemmel olma yolunda gün sonuna kadar tamamlayamadığınız bir çok iş, yarım bırakmışlığın etkisiyle zihninizi meşgul ediyor ve bir çok şey üzerinde yeterince verimli olunamıyor. Çözüm ise, üzere alınan fazla yüklerden kurtulmanın yollarını aramaktan geçiyor. En basitinden, teferruatlı yemekler yapmak yerine, en sağlıklısından basit yemekler yapmak doğru bir yol olabilir. Sarmalar, kızartmalar yerine sebze çorbaları, haşlamalar ve salatalar menümüzdeki ilk sırayı alırken, sağlıklı yaşamanız için size en doğru yolu gösteriyor. Ya da evdeki işleri ev ahalisi sayısına bölüp, dağılım yapmak seçenekler arasında gününüzü kurtaracak öğelerin başında geliyor. Tekrar hatırlatırım, organize olmak gününüze kurtaracak, aynı zamanda kendinize de vakit ayırmanızı sağlayacak en büyük etken.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
günü, kurtarırız, nasıl, yetmeyen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yoğun İş Günü Nasıl Atlatılır? Desmont Ah Erkekler 0 13 Ocak 2015 21:07
Yumurtlama günü nasıl hesaplanır? Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 09 Kasım 2012 13:30
Efendimiz (SAV)'in bir günü nasıl geçerdi ? BaRoN İslamiyet 0 27 Eylül 2009 14:03
Yılbaşı Günü Nasıl Beslenmeli? Kralice Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 20 Aralık 2008 11:39