IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Şubat 2018, 13:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnsanın yürüyüş şekli, onun kişilik özelliklerini yansıtıyor




Kanada Gelişmiş Araştırmalar Enstitüsü’nde (CIFAR) yapılan bir araştırma, bunun tam tersinin de doğru olduğunu, yani kişilerin ruh hallerinin yürüyüşlerine yansıdığı gibi, yürüyüş şeklinin de ruh hallerini etkilediğini ortaya koydu. Araştırmanın sonucunun, depresyon hastalarının tedavisinde yeni iyileştirici yaklaşımların geliştirilmesine katkı sağlayabileceği bildirildi.
CIFAR kıdemli araştırmacısı Nikolaus Troje, araştırmanın amacını “Ruh halimizin veya kendimizi nasıl hissettiğimizin yürüyüş şeklimize etki etmesinde şaşırtıcı bir durum yok. Biz, vücudumuzu hareket ettirme biçimimizin de ruh halimiz üzerinde etkisi olup olmadığını görmek istedik” sözleriyle açıkladı.
Araştırmacılar “hoş”, “korkmuş” ve “sinirli” gibi olumlu ve olumsuz çağrışımlar yapan sözlerin bulunduğu bir listeyi gösterdikleri katılımcılardan yürüyüş bandının üstünde yürümelerini istedi ve böylece katılımcıların yürüyüş ve vücutlarının duruş biçimlerini saptadı.

Araştırma sırasında katılımcılara ekrandan yürüyüş biçimlerinin “bunalımlı” veya “mutlu” olmasına bağlı olarak sola ve sağa doğru hareket eden bir ibre gösteren araştırmacılar, daha sonra ibrenin neye göre hareket ettiğinden habersiz katılımcıların bazılarından ibreyi sağa diğerlerindense sola hareket ettirmeye çalışmalarını istedi.
Araştırmacılar, ibreyi sağa veya sola hareket ettirmek için ne yapmaları gerektiğini çabucak kavrayan katılımcılardan daha sonra araştırmanın başında kendilerine gösterilen listeden akıllarında kalan olumlu ve olumsuz kelimeleri yazmalarını istedi.
Araştırmanın sonunda bunalımlı insanların yürüyüş biçimini taklit eden katılımcıların daha çok olumsuz kelimeleri, diğer grubun ise daha çok olumlu kelimeleri hatırladığı saptandı. Araştırmacılar bu sonucun,bunalımlı yürüyüş şeklinin daha sıkıntılı bir ruh hali yarattığını ortaya koyduğunu vurguladı.
Troje, araştırmanın kişilerin ruh halinin hafızaları üzerindeki etkisi üzerinde daha önceden elde edilmiş bilgilere dayandığını belirtti. Hastanede tedavi gerektirecek kadar ağır depresyon geçiren kişilerin, özellikle kendilerine ilişkin olaylarda olumlu anlardan çok olumsuz anları hatırladıklarının bilindiğini kaydeden Troje, kötü anları hatırlamanın bu kişilerin kendilerini daha da kötü hissetmelerini neden olduğunu ifade etti.
Troje, “Durmaksızın devam eden bu döngüyü kırabilirsek bunalım içindeki hastalara yardımcı olabilecek güçlü bir iyileştirici araca sahip olabiliriz” dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
araştırma, bunalım, insan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Parfüm İnsanın Kişiliğini Yansıtıyor! AftieL Parfüm 0 01 Haziran 2014 12:26
Ölüm Şekli İnsanın Yaşayışını Belirtirmi ? Liaaa İslamiyet 0 13 Mart 2012 15:46
Gülme şekli ve kişilik analizleri Ay Komedi ve Mizah 8 09 Haziran 2010 09:26