IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Mart 2018, 02:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Recep Yazıcıoğlu’ndan 10 Başarı İlkesi




Recep Yazıcıoğlu benim tanıdığım en halkla iç içe olan valiydi ve okumayı yazmayı, konuşmayı çok sever okuyanı yazmayı seveni müthiş destekler, gelişimi de önemserdi. Vali bey öldükten sonra bile çalışmalarıyla bizlere örnek oldu ve halen de oluyor. Onun ilkeleri âdete hayatta başarılı olma ilkeleriydi. Onun ilkelerini 10 maddede sizlerle paylaşalım istedim. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Eğitim
Ne pahasına olursa olsun, insan gücü yettiği kadar gelecek nesillere eğitim görecekleri okullar, yurtlar, öğretmenlerin oturacağı lojmanlar yapmalıdır. Her şeyi devletten beklemeden, bir kısmı devletten, bir kısmı halktan olmak üzere devlet millet işbirliği ile okullar yapmak, onları modern araç ve gereçlerle donatmak, gençlerimizi yetiştirecek aydın Atatürk ilkelerine bağlı öğretmenlerle eğitmek için maddi manevi her türlü imkânı köy şehir ayırımı yapmadan sağlamak lazım. İşte o zaman muasır medeniyet seviyesine çıkabiliriz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sağlık
Çocuklarımız sağlık sorunları yaşadığı zaman hemen başvuracakları hastaneler, köylerde sağlık evleri ve ocakları, ebe ve hemşireler bulundurmak, çocuklarımızı doğumdan itibaren sakatlıklar ve hastalıklara karşı aşılamak zorundayız. Bunu anne, baba olarak toplumun ihmal etmemesi, köyüne, şehrine yapılacak sağlık tesislerine her türlü imkânı vermelidir halkımız.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Spor
“Sağlam kafalar sağlam vücutlarda bulunur.” Atatürk’ün sözü gereği hayat boyunca spor yapmalı, hiç olmazsa işimize yürüyerek gidip gelerek, temiz havada yürüyüşler yağarak çocuklarımızı da spora teşvik ederek onların eğitimli, sağlıklı ve spor yapan bireyler olmalarına azami çaba harcamalıyız.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Edebiyat
Edebiyat ve şiir sevmek, insanın bilgi ve kültürünün artmasına ve geçmişi iyi öğrenerek geleceğe umutla bakmamızı sağlar edebiyat ve şiir seven insanlar daha duygulu, bilgili ve olayları daha mantıklı yorumlayan insanlar olurlar.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İletişim
Bizler başkalarına kendimizi konuşarak ve yazarak anlatabiliriz. Güzel konuşmak karşımızdakini etkiler. Düşüncelerini yazılı ve sözlü anlatmasını bilen bir vatandaş, yönetici ve siyasi bunu iyi yapamayana nazaran bir adım önde olur. Gençlerimize de güzel konuşmasını, düşüncelerini yazılı olarak anlatmasını öğretmek zorundayız.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kültür
İnsan bir kültür içinden gelir geçmişimizi iyi anlayarak, doğanın bize sunduğu cömert güzellikleri başkalarına da anlatma imkânı bulursak hem yeni dostluklar kurmanın hem, bunları paraya çevirerek tarih ve turizm zenginliklerimizin değerini daha iyi anlar, geleceğe umutla bakarız. İdareciler bulundukları yerin kültürel ve turizm potansiyelini iyi değerlendirmek zorundalar.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kötü Alışkanlıklar
Sağlıklı olmak sigara ve içki gibi kötü alışkanlıklardan uzak kalmak ya da bunları bilinçli ve başkalarına ve kendimiz fazla zarar vermeden kullanmasını öğrenmek hem bize saygınlık kazandıracak, hem de sağlığımızı ve başkalarının da sağlıklı yaşama hakkına saygı göstermenin sevincini yaşamamıza sebep olacaktır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Paylaşmak
Hayatta edindiğimiz bilgi ve tecrübelerimizi başkalarına anlatmak, onlardan gelecek at sözlü ve yazılı taleplere ve ilgiye yaşça, mevkice büyükler olarak daha büyük heyecanla, sevinçle karşılık verirsek o gençlerin saygısını kazanırız ve onlarda senelerce sonra bile bizi unutmaz. Bizi ölümsüz yapan aslında gençlere olan ilgimiz, sevgimiz ve onlara ne verdiklerimiz belirler.
Sadece konuşarak değil, beden dili ile de yarının gençlerine örnek olmalı büyükler ve idareciler.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kardeşlik
Kardeşliğe önem verirsek, arkadaşlarımızı dikkatli seçersek, insanlara da böyle hitap etmesini de öğrenirsek ve idareciler başka iller ve ilçelerle dostluklar, kardeşlikler kurarsa bu gençlere güzel örnek olur.
Engelliler de bizler gibi insan, onları sevmek, değer vermek, özel günlerinde hatırlamak, çalışan ve çalışmak isteyen engellilere bu imkânı sağlamak lazım. Her insan bir engelli adayıdır. Hayatta her 100 kişiden 13 ü engellidir. Kafadan engelliler bu rakama dâhil değildir. Anlayana…
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Basın
Olayları ve insanları kamuoyuna sunmak için çabalayan basına gereken değeri vererek, onları sık sık ziyaret ederek, işlerini kolaylaştırarak, yapılan işlerden toplumun daha rahat haber almasına katkı sağlamak gelişmiş insanın prensibi olmalıdır. Basından uzak kalan ve basını küçümsemek aslında kendimizi küçümsemektir.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başarı hikayesi, egitim, recep yazıcıoglu, saglık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Recep İvedik 4'ten ilk kareler, Recep İvedik 4 Resimleri Violent Sinema Dünyası 0 04 Ocak 2014 14:01
Mert Yazıcıoğlu Resimleri, Mert Yazıcıoğlu Fotoğrafları Violent Yerli Ünlü Resimleri 0 22 Aralık 2013 16:55
Recep Yazıcıoğlu (1948 - 2003) Liaaa Tarih / Siyaset 0 23 Mart 2012 01:19