IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Kişisel Gelişim (https://www.ircforumlari.net/kisisel-gelisim/)
-   -   Beyin Konusunda Yapılmış En İlginç deneyler! (https://www.ircforumlari.net/kisisel-gelisim/791298-beyin-konusunda-yapilmis-en-ilginc-deneyler.html)

Sanem 02 Nisan 2018 12:58

Beyin Konusunda Yapılmış En İlginç deneyler!
 
1Bugüne kadar bilim alanında yapılan birçok deney duymuşsunuzdur. Bunların çoğu büyük başarılara imza atsa da, bazıları da sıradışı nitelikleriyle akıllardan silinmedi. Peki bunlardan en çok ilginizi çekenler hangileriydi, hiç düşündünüz mü?



BBC Focus dergisi, iki başlı köpekten, beyin yıkama faaliyetlerine, zeka geliştiren şapkadan biyolojik beyinli robota kadar birçok sıradışı ve ilginç çalışmanın yer aldığı ve duyunca şaşıracağınız 5 deneyi bir araya getirdi:



2Kafa nakli




1954 yılında Vladimir Demikhov, bir köpek yavrusunun başını, ön ayaklarıyla birlikte bir Alman Kurt köpeğine naklederek çift başlı köpek elde etti. Her iki baş da ayrı ayrı süt içebiliyordu. Köpekler bir aydan az yaşadı. Demikhov, 15 yıl içinde ameliyatla 20 tane çift başlı köpek yaptı. Cerrahın deneyinden esinlenen Amerikalı cerrah Robert White, bir maymunun başını başka bir maymuna nakletti. Cerrahi komplikasyonlar nedeniyle maymun 1 gün yaşadı.




3Zihin kontrolü




1953 yılından 1960′ların sonuna kadar CIA, MK-ULTRA kod ismiyle bir program yürüttü. 150 alt projenin detayları bilinmiyor. Bir belge bunların beyin yıkama faaliyetleri olduğundan bahsediyordu. Siviller üzerinde de deneyler yapan CIA, durumdan habersiz denekler üzerinde radyasyon, elektrik şoku, elektrot yerleştirme, mikro dalga, ultrason ve geniş kapsamlı ilaç testleri uyguladılar.




4Vücut dışı uyarım




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cenevre Üniversitesi Hastanesi uzmanlarından Nörolog Olaf Blanke ve ekibi, bir hasta üzerinde yaptıkları deneyde, hastanın vücut dışı deneyim yaşamasını sağladılar. Hastanın beynini elektrotlarla uyardıklarını belirten bilim adamları, bu uyarma sonucunda hastanın, yatakta yatan kendi vücuduna yukarıdan baktığını hissettiğini kaydettiler. Doktorlar uyarının şiddetini artırınca, hastanın kollarının kısaldığını belirttiğini söylediler.






5Beyindeki mıknatıslar




Allan Snyder, insanın matematiksel ve sanatsal yeteneklerini artıran şapka geliştirdi. Şapkadaki mıknatısların meydana getirdiği manyetik dalgalar, beyindeki yetenek merkezlerini uyarıyor. Ancak, şapkanın etkisi kalıcı değil. Michael Persinger’in geliştirdiği, “God Helmet” isimli başlıkta ise mıknatıslar kullanılıyor ve insanlara ölüm sırasında manevi huzuru yaşatacağı belirtiliyordu, ancak deney başarısız oldu.



6Biyolojik beyinli robot



İngiltere’deki Reading Üniversitesi’nden Kevin Warwick başkanlığındaki ekip, “Gordon” adı verilen robotun beyninin fareden alınan sinir hücrelerinden meydana getirildiğini söyledi. Warwick, robotu odanın içinde dolaşması ve duvarlara çarpmaması için tasarladı. Robotun uyum yeteneği, yapay hafızasından gelmiyor. Robotun beyninde, 60 kadar elektrottan oluşan bir düzeneğe bağlı 50 bin ile 100 bin nöron içeriyor. Bunlar fare hücrelerinden mekanik motorlara sinyaller gönderiyor.




alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:33.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net