IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Nisan 2018, 13:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kişisel Gelişim Önemlidir




“Eğer siz, değişimi ister fakat yazılımınızı değiştirmezseniz almayı istediğiniz sonucu değil, sahip olduğunuz yazılımınızla daha önceki günlerde üretmiş olduğunuz sonucun en iyi ihtimalle aynısını elde edersiniz daha iyisini değil..!“


İki meraklı geyik avcısı her yıl aynı tarihlerde yaptıkları gibi yine aynı av bölgesine gitmek üzere bir uçak kiralamışlar ve av bölgesine gitmişler.
O yıl av çok iyi geçmiş. Her zamankinden daha çok geyik avlamışlar. Telsizle pilotu arayıp gelip alması için mesaj göndermişler. Uçak geldiğinde pilot hayvanlara şöyle bir bakmış ve avcılara bu kadar ağır bir yükü alamayacaklarını söylemiş.
Adamlar, “Ama bütün haftayı bunları avlamak için geçirdik” diye itiraz edip, ”Ve ayrıca geçen yıl kiraladığımız pilot geyiklerin ağırlığından korkmamıştı” diyerek de pilotu zorlamışlar. Epeyce tartıştıktan sonra pilot sonunda insafa gelmiş ve geyikleri yüklemelerine izin vermiş.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Avlanan bütün geyikler uçağa yüklendikten sonra uçak havalanmış fakat yük o kadar ağırmış ki uçak zorlukla havalanabilmiş. Yükünün ağırlığıyla uçak irtifa keybetmeye başlamış ve sonunda dağın yamacına çarparak parçalanmış. Adamlar enkazdan çıkmaya çalışırlarken avcılardan biri diğerine sormuş; “Neredeyiz? “Arkadaşı cevap vermiş; “Geçen yılkinden bir mil kadar daha uzaktayız.”
Kişisel gelişiminize önem vermez, yatırım yapmaz ve günün koşullarına uygun değişimi sağlamazsanız, o hep sahip olduğunuz ve hiç değiştirmediğiniz zihninizde var olan programınızla her zaman ürettiğiniz sonuçların aynısını alırsınız.
Sizi sınırlayan inançlarınız ve gerçeklerinizle yüzleşerek kendinizle barışık olmayı amaç edinmeniz ve sürekli öğrenerek gelişim içinde olmanız, sağlıklı ve hızlı bir kişisel gelişimin ön koşuludur. Öğrendiğin her yeni bilgi, her yeni yöntem seni kendinle daha barışık hale getirir ve yaşam hazzını artırır. Bu sebeple; hayatta yaşarken esas olan sürekli öğrenme ve gilişimdir.
Geleneksel eğitim sistemi, insanı normalleştirerek toplumun kabul ettiği “normal insan” yapmaya çalışır. Fakat; siz eğer kişisel gelişiminizi önemser ve bu amaçla kendinize yatırım yaparsanız geleneksel eğitimin normalleştirdiği kendinizi, sağlıklı ve olgun insana dönüştürebilirsiniz. Normalleştirilmiş insandan sağlıklı ve olgun insana dönüşme süreci çok önemli bir dönüşüm sürecidir ve üzerinde düşünülmeye, zaman ayırarak önemsenmeye değer bir değişim yolculuğudur.
Bugüne kadar gerek konuşmalarıma gelerek beni dinleyen, gerekse de eğitim seminerlerime katılan bir çok insan da gördüğüm ve gerekse de çevremdeki insanların çoğunda gözlemlediğim çarpıcı gerçek şudur; “En mutsuz insanlar zihin haritaları ve beyin yapıları bugünü anlamaktan çok uzakta olan ve kişisel gelişimini yıllar önce durdurmuş ve dondurmuş insanlardan çıkmaktadır.” Bu kişiler, zihin haritaları geçmişteki günleri, aşkları, duyguları, sevgileri, olayları, ilişkileri ve dünya`yı anlamaya programlandığı için bugünü anlamakta zorluk çekmektedirler.


Geçmişten bugüne gelirken kendilerinin dışında yaşanan değişimler aşkları, duyguları, sevgileri, olayları yorumlama biçimini, ilişkileri, iletişimi, v.b. her şeyi değiştirmiştir. Bu sebeple; kişi eğer geçmişte sahip olduğu bilgi birikimi ve zihin haritası ile bugüne bakar ve bugünü yorumlamaya kalkarsa hiç kuşku yokki hata eder. Aynen aynı yere aynı tarihte gidip bir önceki yıldan daha fazla geyik avladıkları halde bir önceki yıl uçaklarının düştüğü yere çok yakın bir yere uçakları düşen avcılar gibi…
İşte kişisel gelişim böylesi hataları yapmamak için gereklidir.
Bilgisayar, yazılım programı olmadan bir işe yaramaz. Çünkü; bilgisayardan aldığınız sonuçlar bilgisayarda yüklü yazılım programlarının yapabileceği ile sınırlıdır.
Aynı şekilde bizimde zihin haritalarımızı oluşturan zihinsel programlarımız vardır ve bizler ancak bu zihinsel programlarımızın üretebildiği sonuçları alabiliriz. Bu sebeple de; eğer hayatımızda değişim istiyorsak ve kişisel gelişimimize yatırım yapmayı düşünüyorsak, sonuçları üreten zihinsel programlarımızı değiştirmediğmiz sürece bunun mümkün olmayacağını da bilmeliyiz.
Hayatınızda değişim ve gelişim istiyorsanız ve dün ürettiğiniz sonuçlardan farklı bir sonucu bugün üretmeyi düşünüyorsanız, ilk yapmanız gereken şey zihin haritanızı oluşturan zihinsel programlarınızı yani yazılımlarınızı değiştirmektir.
Eğer siz değişimi ister fakat yazılımınızı değiştirmezseniz almayı istediğiniz sonucu değil, sahip olduğunuz yazılımınızla dün ve daha önceki günlerde üretmiş olduğunuz sonucun en iyi ihtimalle aynısını elde edersiniz daha iyisini değil.
Sizin düşünce kapasiteniz, yaratıcılığınız, yapabilirliliğiniz ve yetkinlik seviyeniz sahip olduğunuz yazılım tarafından belirlenir ve sınırınızı da yine o tayin eder.Yazılım programınızı değiştirmediğiniz sürece hikayedeki iki arkadaşın hikayenin sonunda kendi aralarında yaptıkları diyaloğa benzer mantık dışı fakat gerçek, gerçek fakat geçmiş sonuçlara benzer durumları yaşarsınız;
“Neredeyiz? “
“Geçen yılkinden bir mil kadar daha uzaktayız.”
Şimdi lütfen siz de kendi kendinize aynı soruyu sorun; “Ben neredeyim?”
Eğer cevabınız bir yıl önce aynı soruya verdiğiniz cevabın bir benzeriyse size tek bir önerim olacak; lütfen bu yazıyı tekrar okuyun. Yok eğer cevabınız geçen yılki verdiğiniz cevaptan çok farklıysa hemen şimdi hiç vakit kaybetmeden harekete geçin ve kendinizi çocuk ruhunuzun ellerine bırakarak küçüklüğünüzde yaşadığınız çocuk sevinçlere benzer yaşayacağınız bir sevinç ile kendinizi ödüllendirin.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
inanclar, kişisel başari, kişisel gelişim, sınırlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şiirle Kişisel Gelişim Amelia Kişisel Gelişim 0 16 Şubat 2014 19:17
Kişisel Gelişim Prensipleri Estela Kişisel Gelişim 0 20 Ağustos 2013 19:03
Hedefler ve Kişisel Gelişim Liaaa Kişisel Gelişim 0 11 Mayıs 2012 13:34
Kişisel Gelişim Nedir ? Lucifer Kişisel Gelişim 0 22 Kasım 2011 08:18
Mevlana ve Kişisel Gelişim Ezgi Kişisel Gelişim 0 05 Kasım 2011 19:52